مقالات هوش هیجانی

هوش هیجانی در مذاکره چه تاثیری دارد؟

تاثیر هوش هیجانی در مذاکره به عنوان مولفه ای مهم و تاثیرگذار در موفقیت شغلی و فردی این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هوش هیجانی  به زبان ساده یعنی توانایی در شناختن و درک کردن احساسات و هیجان ها و استفاده درست از آن است. به عبارت دیگر هوش هیجانی نوعی توانایی درونی و عاطفی است که مشخص می کند از مهارت های خود چگونه به بهترین صورت ممکن استفاده کنیم. هوش هیجانی کمک می‌کند تا آن را در راهی درست و صحیح به کار بگیریم.

هوش هیجانی مذاکره، رابطه سالم تر و مذاکره‌ای رضایت بخش و موفق تر و گفتگویی موثرتر را هدف خود قرار می‌دهد. مجموعه ها و موسسات بخش خصوصی و دولتی برای گسترش دادن هر چه بیشتر فعالیت‌های خود، نیازمند برقراری ارتباط  صمیمانه با یکدیگر هستند. هوش هیجانی در مذاکره و گفتگوها نقش بسزایی دارد و هر کسی می‌تواند با بهترین سخن، تمام مشکلات را حل و به پیشرفت‌های قابل توجهی برسد.

 

اهمیت هوش هیجانی در مذاکره

به دلیل تاثیر هوش هیجانی در مذاکره این موضوع مورد توجه همگان قرار گرفته است. مذاکره بخش مهمی از راه و روش تجارت در پیشبرد اهداف سازمان هاست. در فرایند مذاکره، افراد با هوش هیجانی بالا می توانند روند مذاکره را با ارائه راهکارهای جدید و کنترل تنش های احتمالی به خوبی پیش ببرند. مدیران و مسئولان شرکت ها و مشاغلی که از هوش بالایی برخوردارند، احساسات خود را شناخته و می‌توانند آن را هدفمند کنترل کنند. این افراد احساسات دیگران را نیز درک می‌کنند و عاقلانه و هدفمند با آن برخورد می کنند. افراد با هوش هیجانی بالا و مسئولیت پذیر در اداره، شرکت، تجارت، بازار و هر فضای کسب و کار، نسبت به بقیه مدیران دیگر موفق تر هستند. در واقع می توان گفت هوش هیجانی در محیط کار برای اداره کردن بسیاری از امور موثر است.

دوره هوش هیجانی دکتر علوی

دکتر یحیی علوی یکی از محققان و اساتید در زمینه هوش هیجانی این روزها با برگزاری دوره‌های هوش هیجانی و مدیریت احساسات و عواطف اطلاعات بسیار خوبی را در این زمینه در اختیار هموطنان عزیز قرار می دهد.

شرکت کنندگان در دوره هوش هیجانی دکتر علوی بسیار زیاد هستند. و توجه هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. دکتر یحیی علوی به طور مستمر طی ۱۲ سال با آموزش هوش هیجانی به هزاران دانشجو به صورت تخصصی در ایران بزرگترین دوره های هوش هیجانی را برگزار کرده است. در هر دوره دکتر علوی تلاش می‌کند تا آخرین راه و روش‌، دستاوردهای علمی را برای شرکت‌کنندگان بازگو کند.

هوش هیجانی پیش بینی کننده موفقیت افراد در زندگی و روش برخورد مناسب با احساسات گوناگون است. کسانی که از هوش هیجانی برخوردار هستند، بهتر از دیگر افراد می‌توانند با مشکلات جامعه و اضطراب‌هایی که در آن وجود دارد برخورد کنند. در واقع نقش ای کیو در موفقیت بسیار چشم گیر است.

هوش هیجانی در مذاکره چه تاثیری دارد؟

توانایی های اصلی در هوش هیجانی

در این قسمت می خواهیم به بررسی توانایی های اصلی در هوش هیجانی  افراد موفق با سطح هوش هیجانی بالا بپردازیم. تا بتوانیم با بررسی و شناخت این توانایی ها، شناختی نسبی از توانایی های لازم هوش هیجانی در گفتگوها را داشته باشیم.

عواطف و احساسات خود را بشناسیم.

عواطف و احساسات خود را بشناسیم. کسانی که می توانند به راحتی و با اطمینان و قطعیت احساسات و عواطف خود را شناخته و آن را هدایت کنند، بهتر می توانند زندگی خود را پیش برده، ادامه دهند و به موفقیت های بزرگی برسند.

تست هوش

هوش انواع مختلفی دارد. با سنجش هوش می‌توان مشخص کرد میزان هوش هیجانی (EQ)، هوش اجتماعی، هوش هنری و درون‌گرایی یا برون‌گرایی فرد چگونه است. در این میان تست آی کیو (IQ) را شاید بتوان نام آشناترین تست هوش دانست.

هیجان ها را صحیح به کار گیریم

توانایی تنظیم کردن احساسات، توانایی افراد با هوش هیجانی بالا است که بر حس خودآگاهی متکی است. افرادی که در این کار ضعیف هستند، معمولاً با احساس نا امیدی و افسردگی های روزانه مواجه هستند. افرادی که در آن مهارت زیادی دارند، با سرعت بیشتر و بهتری توانسته ملایمات و اتفاقات ناگوار را پشت سر بگذارند و از آنها عبور کنند. توانایی به کارگیری درست و به جای هیجانات برای از بین بردن تهدیدهای محیطی و یا کم کردن ضعف های درونی و موفق شدن در بحث ها، مذاکرات بسیار مفید  است.

دیگران را شناخته و با آنها همدلی کنیم.

همدلی و همدردی پایه و اساس مذاکرات با مردم است. مدیران و مسئولان که از همدلی بالایی برخوردار هستند،  به نشانه هایی که در اجتماع وجود دارند( هر چند این نشانه ها کوچک ) و نشان دهنده نیازها و خواسته‌های دیگران است، توجه بیشتری از خود نشان می دهند.

برانگیختن خود

افرادی که دارای مهارت  برانگیختن خود هستند، در هر کاری که بر عهده می گیرند بسیار اثربخش خواهند بود. برای اینکه در اکثر کارها خلاق باشید، باید اختیار این  هیجانات را به دست بگیرید . آنها را در راهی درست برای رسیدن به هدف موفق هدایت و راهنمایی کنید. برای نمونه کامل برانگیختگی یک فرد می توانید زندگینامه مانی خوشبین را مطالعه کنید.

ارتباط  خود را حفظ کنید

اگر بتوانید ارتباط  خود را حفظ کنید، یک هنر بزرگ انجام داده اید. اینکه شما بتوانید هنر برقراری ارتباط و مهارت کنترل عواطف در دیگران را داشته باشید؛ به این معنی است که این مهارت ها، محبوبیت و اثربخشی شما را بین افراد چند برابر می کند. و باعث برقراری ارتباطی مفید و تاثیر گذار خواهد شد. مطالعات نشان داده که حفظ ارتباط  و مذاکرات صحیح در چند سال آینده باعث تقویت این رابطه شده و چه بسا منجر به موفقیت هایی بین دو نفر می شود.

 

راهکارهای تقویت هوش هیجانی

راهکارهای تقویت هوش هیجانی بسیار هستند که ما در اینجا به چند مورد از انها اشاره خواهیم کرد:

●     شرکت در دوره های آموزشی

همانطور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم دوره هایی وجود دارد، که اساتید و محققان راهکارهای اساسی برای تقویت هوش هیجانی را برای شما توضیح می دهند. جلسات دکتر یحیی علوی نمونه بارز این دوره ها است. دکتر علوی در توضیحات خود راجع به هوش هیجانی اینطور بیان می کند که در واقع آگاهی از احساسات خود و مدیریت آنها بعد از آن آگاهی از احساسات دیگران و ارتباط با دیگران است. با شرکت در دوره های آموزشی دکتر علوی هوش هیجانی خود را تقویت کنید.

●     مطالعه کتاب

یکی دیگر از راه های تاثیر هوش هیجانی در مذاکره مطالعه کتاب است. یکی از دلایل استفاده از مباحث هیجانی در مدیریت که در کتاب‌های دنیل گلمن نیز به آن اشاره شده است، موضوع تصمیم‌گیری است. که باید بر پایه منطق و احساس باشد. اگر شخصی با احساس مدیریت  نشده تصمیم اشتباه بگیرد، قطعاً به مشکل برخورد خواهد کرد. لازم به ذکر است دکتر یحیی علوی در دوره های خود کتاب های مختلفی در این زمینه معرفی می کند.

     مهارت های اجتماعی را یاد بگیریم

یکی دیگر از راه های افزایش هوش هیجانی یادگرفتن مهارت های اجتماعی است. این آموزش ها شامل کنترل خشم و عصبانیت، همدلی و همدردی، برقراری و حفظ ارتباط، حل مسئله و مشکل با استفاده از گفتگو، تصمیم‌گیری ، پذیرفتن  تفاوت ها و شباهت های بین مردم، داشتن هدف و مورد بررسی قرار دادن خطرات است.

کلام آخر

هوش هیجانی در واقع آگاهی داشتن از احساسات خود و مدیریت کردن آنهاست. در مرحله بعد آگاهی داشتن از احساسات دیگران و برقراری ارتباطی موفق و پایدار است. اهمیت تاثیر هوش هیجانی در مذاکره موقعی مشخص می شود که در پیدا شدن حال خوب تاثیر بسزایی داشته باشد. با تفسیر تست  هوش هیجانی به میزان ای کیو افراد می توان پی برد و در راستای بهبود آن تلاش کرد.

با شرکت کردن در دوره های دکتر علوی آموزش ببینید که چگونه هوش هیجانی خود را بالا برده و از آن به بهترین نحو استفاده کنید. با شرکت در این دوره ها تاثیر هوش هیجانی در مذاکره را مشاهده خواهید کرد.

 

 

پرسش و پاسخ :

  • چرا هوش هیجانی در مذاکره اهمیت بالایی دارد؟

در موفقیت یک مذاکره نقش اساسی دارد. با مهارت مدیریت احساسات می توانید رفتار و خواسته مخاطب خود را بهتر بشناسید تا بتوانید به هدف برد خود در مذاکره برسید. هوش هیجانی تا 75 درصد در مذاکره و فروش تاثیر دارد.

  • مزیت دیگر هوش هیجانی در مذاکره چیست؟

به دلیل اینکه در هر مذاکره باید تصمیم بگیرید تا یک مذاکره موفق داشته باشید. با مهارت مدیریت احساسات خود می توانید این شانس را تا 75 درصد بالا ببرید تا بتوانید تصمیمات آگاهانه ای بگیرید.

  • یک نمونه از استفاده هوش هیجانی در مذاکره را نام ببرید؟

احساساتی مانند استرس و عصبی بودن یک علامت مهم برای دستیابی به موفقیت در مذاکره است. چرا که با رفع اضطراب و استرس می توانید مخاطب را در مسیری که مطلوب اوست پیاده کنید و به هدف خود برسید.

  • چرا زنان نسبت به مردان در مذاکره موفق هستند؟

زنان به دلیل بهره گیری از احساسات بیشتر نیاز به افزایش مهارت هوش هیجانی دارند. در عوض مردان با استفاده از چانه زنی سعی در رقابتی کردن مذاکره دارند.

 

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۶ رای
نمایش بیشتر

مدرسه کسب و کار آیا

مدرسه کسب و کار آیا، یک موسسه آموزش مهارت‌های فردی و توسعه کسب و کار است که ماموریت آن آموزش روش‌های ایده‌پردازی، راه اندازی و ارتقای کسب و کار، مهارت‌های مذاکره و فروشندگی حرفه ای و به صورت کلی ارتقا و رشد افراد، مدیران و سازمان ها می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا