مقالات مهارت های فردی

شخصیت برونگرا چیست؟

what is an extrovert‎

شما چه نوع شخصیتی دارید؟ درونگرا هستید یا برونگرا؟ برای پاسخ به این سوال لازم است با  ویژگی‌های هر دو خصوصیت در افراد آشنا شوید. بنابراین در این مقاله قصد داریم شما را با خصوصیات کامل افرادی که برونگرا هستند آشنا کنیم. شخصیت برونگرا اولین بار توسط Carl Jung در سال 1920 ( 80 سال پیش) مطرح شد. هدف از این علم، شناخت شخصیت افراد از روی برخی عادت‌هایی است که ناخواسته در آنها وجود دارد، ولی باید با شناخت نشانه‌ها، پی به درونگرا بودن آنها برد. همراه ما باشید تا بیشتر با جنبه‌های شخصیتی افراد برونگرا آشنا شویم.

آشنایی با شخصیت برونگرا

شخصیت برونگرا چیست؟

از نظر کارل یونگ(روانشناس تحلیلی)، برونگرایی به خصوصیتی گفته می‌شود که افراد به ارتباطات با دیگران علاقه بیشتری دارند، از تنهایی بیزار بوده و علاقه زیادی برای حضور در جمع دارند. خصوصیات افراد برونگرا هم می‌تواند  نقطه ضعف و هم نقطه قوت آنها باشد. شدت برونگرایی افراد ارتباط مستقیمی با نوع زندگی، اخلاقیات، تعاملات افراد و محیط پرورش‌یافته دارد. در نگاه کلی، فرد برونگرا از ویژگی متعادلی نسبت به محیط همراه خودش برخوردار است که این خصوصیت خوب به دلیل خودآگاهی و انعطاف‌پذیری او در جریان زندگی ایجاد می‌شود.

برونگرایی از نظر  شخصیت شناسی MBTI

در شخصیت‌شناسی مایرز، حرف E به معنی برونگرایی یا Extrovert است که نقطه مقابل شخصیت درونگرا یا Introvert است. با استفاده از 4 عنصر شخصیت‌شناسی ، خصوصیات درونگرایی و برونگرایی افراد مشخص می شود. قبل از مطالعه این مقاله بهتر است ابتدا یک بار تست رایگان شخصیت شناسی MBTI را انجام دهید. تست رایگان MBTI به شما در تشخیص خصوصیات برونگرایی یا درونگرایی کمک زیادی می‌کند.

با توجه به نتیجه تست شخصیت‌شناسی، اگر مشخص شد  شما جزو افراد درونگرا هستید، نگران نباشید و سعی کنید به خصوصیات اخلاقی افراد درونگرا مایل نشوید، چون مجبور هستید با سرکوب شخصیت فعلی خود، روال عادی زندگی را تغییر دهید و دچار اختلال تکانه ای شوید. اگر شخصی درونگرا هستید و به خصوصیات افراد برونگرا علاقه دارید، می‌توانید با هماهنگ‌سازی و بهبود مهارت فردی خود به یک شخصیت ایده‌آل درونگرا تبدیل شوید. وجود هر دو افراد درونگرا و برونگرا برای جامعه مفید است، زیرا در  تشکیل سلیقه‌های مختلف جامعه نقش اساسی دارد.

از کجا بفهمیم شخصیت برونگرا داریم؟

جدا از تست MBTI که نوع شخصیت شما را مشخص می‌کند، شما می‌توانید با بررسی رفتار و اخلاق خود در مواجهه با شرایط مختلف زندگی اجتماعی و شغلی پی به نوع برونگرایی خود ببرید. برونگراها عموما دنبال تجربه‌های جدید هستند. عاشق شلوغی بوده و هیجان و ارتباط با دیگران برای آنها لذت‌بخش است. از طرفی افراد برونگرا، پر حرف و دنبال جلب توجه دیگران نسبت به خود هستند. برونگراها وقت زیادی برای تنهایی با خود در نظر نمی‌گیرند و به سادگی تمرکزشان به هم می‌ریزد.

افراد برونگرا با توجه به تمایلات بیرونی دوست دارند افکار خود را با دیگران در میان بگذارند. از خصوصیات جالب توجه آنها این است که در مدرسه زمانی که معلم سوالی را مطرح می‌کند زودتر از همه دست خود بالا برده و اعلام آمادگی می‌کنند. افراد برونگرا در مواجهه با مشکلات زندگی و شغلی نسبت به افراد درون گرا عملکرد بهتری دارند و می‌توانند انگیزه های دیگران را به راحتی درک کنند. افراد برونگرا در مدیریت و رهبری بسیار مقاوم و با بینش هستند.

شخصیت برون‌گرا چه ویژگی هایی دارند؟
ویژگی افراد درونگرا در نگاه کلی

افراد برونگرا چه ویژگی‌هایی دارند؟

  1. شخصیت برونگرا در صحبت کردن سرعت بالایی دارد و همین سرعت حرف زدن او، باعث بروز اشتباه در گفتار می شود.
  2. از تشویق کردن دیگران انرژی می‌گیرد.
  3. اگر در جمعی باشد منفعت جمع را نسبت به خواسته شخصی خود ترجیح می دهد.
  4. فردی اجتماعی بوده و دوست دارد بیشتر در جمع‌ها باشد.
  5. از نظر عصبانیت ظاهر او مانند درون اوست.
  6. افراد برونگرا عموما بی پروا و با فکر هستند.
  7. به جای پیام دادن، عاشق تماس تلفنی هستند.
  8. عاشق دعوت شدن به مهمانی و در جمع بودن است. حتی ممکن است در جمعی که دعوت نیست خودش را دعوت کند.
  9. از نظر احساسی و هوش هیجانی عاشق بوده و شوخ طبعی بالایی دارد.
  10.  در معاشرت‌ها به راحتی با دیگران حتی افراد غریبه احوالپرسی گرم می‌کند. عاشق دورهمی بوده و از این ارتباط انرژی می گیرد.
  11. به نوشتن علاقه ندارد و دوست دارد سخنرانی کند و حرف بزند. حرف‌های دلش را به راحتی با دیگران مطرح می‌کند. خوب گوش می‌دهد و ذهن یادگیری بالایی دارد.
  12. افراد برونگرا اعتماد به نفس بالایی دارند و عموما در هر جمعی که باشند به عنوان اولین نفر وارد چالش‌ها می شوند.
  13. در بیان عقاید خود راحت هستند. از زبان بدن خود بیشتر استفاده می‌کنند و کارها را سریع پیش می برند.
  14. در هنر مدیریت، قابلیت چند کار همزمان را دارند، انرژی بالایی دارند و عاشق شغل‌هایی مانند پرستاری، تبلیغات، مسئول پذیرش و روابط عمومی هستند.

نحوه تعامل با اشخاص برونگرا

  1. به تیپ برونگرایی بودن آنها توجه کنید. اگر در موضوعی با هم کار می کنید سعی کنید نظرات او را در پروژه در نظر داشته باشید.
  2. برای مهمانی یا جلساتی که نیاز به سکوت دارند مناسب نیستند.
  3. زمانی که فرصت و خلوت دارند می‌توانند با تمرکز بیشتری کار کنند.
  4. شخصیت برونگرا را به جمع و مهمانی دعوت کنید. اگر منتقد هستید از نقاط مثبت او بگویید.
  5. اگر شما مدیر یک فرد برونگرا هستید او را برای کارهای تیمی دعوت کنید، چرا که از ارتباط با دیگران انرژی بیشتری می گیرد.
  6. زمانی که دوست ندارد در جمعی باشد او را راحت بگذارید تا با خود خلوت کند. دقت کنید افراد مضطرب، با افراد برونگرا فرق دارند.
  7. افراد برونگرا با درونگرا تفاوت زیادی دارند، نه بهترند نه بدتر، بلکه هر کدام خصوصیات و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند.

برونگرا یا درونگرا

برونگرای عصبی چیست؟

شاید در نگاه اول عنوان برونگرای عصبی چیست؟ برای شما که هیچ اطلاعاتی نسبت به آن ندارید متعجب بر انگیز باشد اما، بدانید اگر شما جز آندسته از افرادی هستید که بعد از انجام یک عملی نگران عواقب آن هستید، بدانید شما یک برونگرای عصبی هستید. اما آیا تنها همین دلیل برای شخصیت شناسی شما کافی است یا دلایل دیگری نیز وجود دارد؟ با ما همراه باشید تا بیشتر در این مورد بحث کنیم.

کالین دی یانگ، عصب شناس شخصیت اعتقاد دارد که افراد برونگرای زودرنج بیشتر از تمامی افراد درونگرا، با شخصیت خود مشکل دارند. چرا که پاسخ به چند سوال ساده مشخص می کند شما دارای شخصیت برونگرای عصبی هستید یا خیر :

  1. آیا بعد از انجام هر کاری از عواقب آن می ترسید؟
  2. آیا وقتی هیجان زده می شوید گریه می کنید؟
  3. آیا از قبول کردن مسئولیت ( مسئولیت پذیری ) ترس دارید؟
  4. آیا وقتی که خطری شما را هیجان زده می کند، می ترسید؟
  5. آیا نگران این هستید مردم نسبت به کاری که می کنید، پشت شما چه حرفی خواهند زد؟
  6. آیا نسبت به حرفی که زدید زود پیشمان می شوید؟
  7. آیا نمی دانید چرا خوشحال هستید یا ناراحت؟

7 سوال بالا از دلایل اصلی افراد برونگرای عصبی است. اگر شما هم فکر می کنید حداقل 3 یا بیشتر از خصوصیات موارد بالا را دارید باید بدانید شما دچار این اختلال شده اید و یک شخصیت برونگرای عصبی دارید و باید برای بهبود و درمان آن اقدام کنید

 

برونگرا یا درونگرا

برونگرا، معاشرتی، ماجراجو، هیجان خواه، قاطع، مشتاق، رسا، خودافشا، شادی آور، بداخلاق، پرحرف، پرانرژی و فعال هستند. موضوع رایج در اینجا تحقیق رفتاری است. نوع خاصی از تحقیقات رفتاری. ثابت کردند برونگراها انگیزه قوی تری برای درگیر شدن با دنیای بیرونی دارند، بیشتر در تعاملات اجتماعی و فعالیت های اجتماعی شرکت می کنند و به طور کلی از نظر فیزیکی فعال تر هستند (مانند ورزش کردن، رقصیدن، دویدن، برنامه ریزی مهمانی ها، ورزش و غیره). شخصیت برونگرایی توسط ماده دوپامین بدن تقویت می‌شود.

نقطه مقابل برونگرایی، درونگرایی با خصوصیات اخلاقی نطیر خجالتی بودن، دوری از اجتماع، حساسیت یا حتی افزایش تخیل است. به طور متوسط، درونگراها یک محیط آرام را ترجیح می دهند تا همیشه بیرون از خانه باشند و زمان بیشتری در جامعه باشند. اینها البته مطلق نیستند، بلکه صرفاً تمایلات هستند. هرازگاهی ممکن است یک درونگرا از رفتن به شهر و وحشی و دیوانه شدن لذت ببرد، و گاهی اوقات یک برونگرا ممکن است واقعاً از ماندن در خلوت با آغوش باز لذت ببرد. تنوع شخصیت بیشتر به  تمایلات رفتاری مربوط می شود، نه رفتارهای مطلق.

برخلاف ادعاهای رایج، هم درونگراها و هم برونگراها می توانند تخیلی، درون نگر، روشنفکر و متفکر باشند. فقط به این دلیل که میل شدیدی برای درگیر شدن با دنیای بیرون دارند، یا به دنبال ماجراجویی های جدید هستند، به این معنی نیست که نمی توانند تمایلی برای درگیر شدن با دنیای درونی خود داشته باشند.

بهتر است انگیزه کاوش شناختی را به عنوان یک بعد جداگانه از شخصیت در نظر بگیریم که می تواند با بعد برون گرایی- درون گرایی تعامل داشته باشد (و شاید حتی تنش بیشتری در ساختار شخصیت فرد ایجاد کند).

ارتباط برونگرایی و روان رنجوری در زندگی

برونگرا بودن مزایا و همچنین معایبی دارد. برونگراها تمایل دارند همسر و دوستان اجتماعی بیشتری داشته باشند، همچنین بیشتر در معرض حوادث فیزیکی، آسیب های آسیب زای اجتماعی هستند و از درونگرایی دوری می کنند.  برونگراها از نظر کنترل احساسات خود EQ نمرات بالایی کسب می کنند که نشان دهنده «تمایل به ریسک کردن به خاطر هیجان یا تجربیات بدیع» است. جالب توجه است، این افراد به دنبال هیجاناتی برای سرگرمی هستند (مثلاً نوشیدن، ترن هوایی، قمار)، معمولاً از تصمیمات خود پشیمان نمی شوند و رفتار آنها به ندرت منجر به مشکلات جدی می شود، مگر اینکه دچار اختلال تکانه ای شوند.

حال، بیایید نگاهی به روان رنجوری بیندازیم. افراد روان رنجور مضطرب، عصبی، نگران، نشخوار کننده، بیش از حد نگران، بدخلق، خودخواه و خودانتقادگر هستند. موضوع رایج در اینجا حساسیت به تهدیدها/خطرات است – روان رنجورها به تمام اتفاقات و حوادث تو زندگی خود حساس و نگران هستند . این نگرانی را به اطرافیان خود نیز منتقل می کنند.

این نگرانی‌ها می‌تواند ناشی از خاطره تجربیات گذشته باشد، اما همچنین می‌تواند ناشی از یک تصور خیالی ناشی از عصبی بیش از حد فعال باشد که دائماً بد بین می شود و تصور می کند، ممکن است مشکلی در آینده اتفاق بیفتد. انجام تست های رایگان شخصیت شناسی نظیر تست شخصیت شناسی MBTI ، تست هوش IQ ، تست هوش هیجانی EQ و تست کهن الگو کمک می کنند بهتر شخصیت خود را شناخته و تصمیمات درست بگیرید.

درک این نکته بسیار مهم است که به علت روانی حضور افراد در جمع بین افراد عصبی و درونگرا متفاوت است. دلیل اینکه درونگراها سکوت را به هیجان ترجیح می دهند صرفاً به این دلیل است که آنها از شلوغی محیطی کمتر انرژی می گیرند (به دلیل اینکه سیستم پاداش دوپامینرژیک آنها به طور متوسط کمتر فعال است). با این حال، برای افراد روان رنجور، آنها اغلب در تنهایی نیاز به شارژ روحیه  خود دارند، زیرا آنها به سرعت تحت تأثیر محیط خود قرار می گیرند.

مزایا و معایب شخصیت روان رنجور

یک فرد روان رنجور بودن فواید و همچنین معایبی دارد. برخی از بزرگ ترین متفکران تاریخ اندیشه فکری نیچه، داستایوفسکی و داروین، افرادی به شدت روان رنجور بودند. روان رنجوری می تواند منجر به تفکر عمیق، تفکر متفکرانه و تفکر بصیرتی شود. در واقع، تحقیقات اخیر نشان می دهد که ترکیبی از احساسات مثبت و منفی ممکن است بیشترین کمک را برای خلاقیت داشته باشد. افراد عصبی نیز نسبت به خطر هوشیارتر هستند و عموماً از تهدیدها و خطرات احتمالی آگاهی بیشتری دارند. شغل نویسندگی یک شغل خوب برای چنین افرادی است.

از سوی دیگر، روان رنجورخویی با پدیده فریبنده، استرس، اضطراب، افسردگی و اختلال در سلامت جسمانی نیز همراه است. از نظر تکانشگری، روان رنجورخویی با عکس العمل فوری همراه است، که تداعی کننده “تمایل به تجربه تکانه های قوی، اغلب در شرایط بد عاطفی مانند “تله بدبینی” است.

بنابراین، روان رنجوری بیشتر از برونگرایی با تکانشگری به معنای سنتی مرتبط است. در حالی که افراد برونگرا به دلیل تمایل خود به ریسک های هیجان انگیز تمایل دارند، افراد روان رنجور تمایل دارند کارهای تکانشی انجام دهند تا به کاهش اضطراب خود کمک کنند، اما به زودی از رفتار خود پشیمان می شوند.

می بینیم که در واقع راه های متفاوتی وجود دارد که افراد می توانند از یکدیگر متفاوت باشند، و حتی پتانسیل بیشتری برای ظهور شخصیت های واقعاً متمایز وجود دارد. ممکن است افراد برونگرا گاهی به دلایل زندگی خود از نقطه امن خود خارج شده و وارد دنیای درونگرایی شوند. اما این زمانی اتفاق می افتد که فرد برونگرا دچار مشکل عصبی شده و عملا کنترل احساسات و رفتارهای شخصیتی خود را از دست می دهد.

منابع:

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۵ رای
نمایش بیشتر

مدرسه کسب و کار آیا

مدرسه کسب و کار آیا، یک موسسه آموزش مهارت‌های فردی و توسعه کسب و کار است که ماموریت آن آموزش روش‌های ایده‌پردازی، راه اندازی و ارتقای کسب و کار، مهارت‌های مذاکره و فروشندگی حرفه ای و به صورت کلی ارتقا و رشد افراد، مدیران و سازمان ها می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا