تله آسیب پذیری نسبت به ضرر یا بیماری

تله آسیب پذیری نسبت به ضرر یا بیماری یکی از تله هایی است که در بین افراد خصوصا مردم خاورمیانه رایج می باشد. ترس، مشخصه اصلی افراد گرفتار در این تله می باشد؛ ترس از بیماری، فقر و بدبختی، حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله، اوضاع اقتصادی نابسامان، رکود اقتصادی و شایع شدن یک بیماری مانند آنفولانزا یا ایدز باعث تشدید ترس و درنهایت شکل گیری تله آسیب پذیری می شود.

میزان اضطراب در این افراد بسیار بالا می باشد و در هر لحظه منتظرند که که یک اتفاق ناگوار بیفتد. همه ما ممکن است در یک و یا چندین تله گرفتار باشیم. شناخت و آشنایی با این تله ها به ما کمک خواهد کرد تا قدم مثبتی در جهت بهبود زندگی خود برداریم. با یکی دیگر از سری مقاله های طرحواره زندگی همراه ما باشید. در این مقاله قصد داریم با تله آسیب پذیری و نشانه ها و ریشه های شکل گیری و همچنین راهکارهایی برای مقابله با آن آشنا شویم.

چرا به تله آسیب پذیری گرفتار می شویم!

ریشه این اختلال تکانه ای ترس های افراطی را باید در کودکی خود و در محیطی نا امن جستجو کنیم. این ترس ها و اضطراب ها چنان در وجود ما ریشه دوانده که همه لحظات زندگی بزرگسالی ما را دربر می گیرد و لحظه ای ما را به حال خود رها نمی کند.

نشانه های تله آسیب پذیری چیست؟

آسیب پذیری این پتانسیل را دارد که توان ما ( امید به زندگی ) ما را بیرون بکشد. و با این حال، زمانی که ما احساس آسیب پذیری می کنیم خود نگران کننده ما می تواند فعال شود. خود نگران کننده مربوط به ترس از کار و اعمال انجام شده است.

به بسیاری از ما آموزش داده نشده است که چگونه احساسات خود را آزادانه بیان کنیم. به هر دلیلی – شاید وضعیت خانه ما، شاید آسیب های دوران کودکی، شاید سخت گیری والدین ما که عمیقاً در ما تاثیر گذشته باعث آسیب پذیری به ما می شود.
 
منم همینطور بودم در تمام زندگی جوانم از اینکه کسی مرا دوست نداشته باشد می ترسیدم. تصور صرف اینکه کسی از من متنفر باشد، دختر یا پسر، به معنای واقعی کلمه شب ها هم از فکر آن خوابم نمی برد. در نتیجه، همه جنبه های زندگی من حول محور خوشایند مردم می چرخید، عیوبم را پنهان می کردم، ردپایم را می پوشاندم، دیگران را سرزنش می کردم تا شاید خودم را فرسب دهم اما نمی دانشتم باعث افتادن در تله آسب پذیری می شود.

راه مقابله

ابتدا فهرستی از ترس های خود تهیه کنیم. موقعیت هایی را که بخاطر ترس هایمان از دست داده ایم یادداشت کنیم تا از این طریق به خود یادآوری نماییم که چه عواقب ناگواری برای ما رقم زده است. به کمک یکی از نزدیکان و همراهان خود با ترس هایمان مقابله کنیم؛ به عنوان مثال اگر از آسانسور یا پله برقی می ترسیم به کمک یک همراه مثل دوست خود سوار آسانسور شویم و تجربه ای از مقابله با ترس برای خود رقم بزنیم. هنگامی که با ترس های خود مقابله کردید با خرید یک هدیه از خودمان تشکر و قدردانی نماییم تا غلبه بر سایر ترس هایمان را با انگیزه بیشتری انجام دهیم.

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۳ رای
ویدیوی کارگاه 5ساعته هوش هیجانی و افزایش عزت نفس را با 100% تخفیف از دست ندهید.
خروج از نسخه موبایل