مقالات مهارت های فردیمقالات هوش هیجانی

سیگار کشیدن و اختلال روانی

سیگار کشیدن و اختلالات روانی آن موضوعی است که در این مقاله قصد صحبت در رابطه با آن را داریم. مردم با مشکلات سلامت رفتاری بیشتر در معرض کشیدن سیگار هستند. روانشناسان از جمله افرادی هستند که به دنبال چرایی این مطلب بوده و سعی در کمک به درمان آن دارند. دکتر چاد موریس، با فکر کردن به تنباکو کار خود را شروع نکرد. بلکه این ایده در حالی به ذهن او رسید که در حال مرور بهترین روش ها برای درمان اختلال دو قطبی بود.

دانشیار دپارتمان روانپزشکی دانشگاه دنور کلرادو می ­گوید: من وقتی به این ایده رسیدم که فهمیدم برای بهره مندی از بهترین سرویس ها، شما نیازمند این هستید که چه چیزی باشید؟ اصلی ترین نکته این است که شما باید زنده باشید.

سیگار کشیدن و اختلال روانی

اما برای مردم با اختلالات روانی، صرفا زنده بودن می ­تواند چالش برانگیز باشد. بر اساس مقاله ای در ژورنال، جلوگیری از بیماری های مزمن در سال 2006:  افراد با اختلال روانی شدید که در سیستم سلامت جمعی تهدید شده اند به طور شگفت انگیزی 25 سال زودتر از افراد مشابه بدون اختلال روانی می ­میرند. این مشکل از زمانی که موریس به آن اشاره کرده بهبود نیافته، و خیلی وقت ها، سیگار کشیدن بخشی از این معادلات که دست لابی بزرگ تجارت دخانیات دنیا است کشنده است و مهم نیست عوارض سیگار برای مصرف کننده چه مشکلی به وجود خواهد آورد.

بیماری های ناشی از تنباکو شامل سرطان، بیماری قلبی و بیماری ریه جزء اصلی ترین علل مرگ و میر بین این گروه هستند. بر اساس یافته های محققین مراکز برای کنترل و جلوگیری از بیماری(گزارش هفتگی بیماری و مرگ و میر، فوریه.8) آمریکایی های با اختلالات روانی 70 درصد بیشتر از عموم مردم دنیا در معرض سیگار کشیدن هستند. همچنین بر اساس گفته تیم مکافی، مدیر اداره CDC دخانیات و سلامتی و نویسنده مشترک گزارش، مردم با بیماری های روانی بیش از افراد سالم سیگار می­ کشند و ما نمی توانیم از این جمعیت چشم پوشی کنیم.

مضرات شیمیایی استفاده از سیگار

قسمت زیادی از  سیگار کشیدن و اختلالات روانی به مضرات شیمیایی استفاده از سیگار مربوط می شود. به خصوص اینکه در بسیاری از فیلم های هالودی با تبلیغ کشیدن سیگار به این معضل بزرگ دامن می زنند تا عمر انسان های را کوتاه و یا گرفتار پرشکی کنند.  کارشناسان ارتباط، بین سیگار کشیدن و اختلالات روانی را به برخی عوامل نسبت می­ دهند. به عنوان مثال زیست شیمی احتمالا سهمی دارد. دکتر و کارشناس ارشد بهداشت عمومی، جودیت پروچاسکا، روانشناس مرکز مطالعه جلوگیری در دانشگاه استنفورد اعلام می­ دارد فارغ از اینکه شخصی اختلال روانی داشته باشد یا خیر، نیکوتین یک مخدر خیلی قوی می­ باشد.

مکافی اظهار می ­دارد در برخی موارد ممکن است مردم از تنباکو برای مخفی کردن عوارض جانبی یا علایم درمانی استفاده کنند. برخی نیز ممکن است بیشتر تحت تأثیر ترک نیکوتین قرار گیرند. به عنوان مثال مردم با حملات پنیک که با آن اختلال تکانه فردی گفته می شود، در هنگام ترک، عوارض سخت­ تری را همانند ضربان قلب افزایش یافته که می­ تواند شدت حملات را بیشتر کند تجربه خواهند کرد.

موریس اظهار می­ دارد که نیکوتین منجر به افزایش تمرکز و دقت می­ شود که برای برخی بیماران روانی مزایای جذابی می ­باشد. با این حال، مزایای نیکوتین کوتاه مدت هستند و در هر مرحله فقط 5 دقیقه دوام خواهند داشت. او در ادامه اظهار ­می دارد، در هر موردی مزیت های محتمل نیکوتین نباید منجر به عبور آزادانه افراد سیگاری کند. البته که برای هر مخدری مزیتی وجود دارد و این دلیل آن است که مردم آن را استفاده می­ کنند، ولی روش های سازگارتر بهتری نیز وجود دارد.

محیط سیگاری

محیط سیگاری

زیست شیمی، صرفا برای توضیح نرخ بالای استفاده از تنباکو در افراد با اختلالات روانی کاربرد دارد. عوامل اجتماعی و محیط زیستی نیز باید مورد نکوهش قرار گیرند. معمولا، مردم با اختلالات روانی، لیست بلند مرتبه ای از عوامل پرخطر را برای استفاده از تنباکو تجربه می­ کنند. آن ها پتانسیل بالاتری را دارند که در موقعیت اجتماعی و اقتصادی پایین تری قرار گیرند. به عنوان مثال، یا بی خانمان شوند و یا در موقعیت های پر استرس زندگی قرار گیرند. علاوه بر این، در اکثر مواقع آن ها فاقد بیمه درمانی بوده تا پشتوانه ای به آنها کمک کنند تا مواد را ترک کنند، دسترسی ندارند. موریس همچنین اضافه می کند که بیشتر این افراد خشونت های زیادی را در مقابل خودشان تجربه می ­کنند.

عوامل درونی همچنین به عنوان عاملی برای نرخ بالای مصرف سیگار بین این افراد شناخته می­ شود. و بر اساس اظهارات موریس برای دهه های طولانی صنعت تنباکو این افراد را مورد هدف قرار داده است.

در مقاله ای در سال 2007، پروچاسکا در پژوهشکده اسکیزوفرنی ( بیماری اختلال شخصیتی ) گزارش کرده است که صنعت تنباکو سیگار را برای بیماران اسکیزوفرنی هدف گذاری کرده و موفق شده قانون منع سیگار کشیدن را در بیمارستان های روانی لغو کند. او همچنین یافته که شرکت های دخانیات بر روی پژوهش هایی که نشان دهد بیماران اسکیزوفرنی برای آرام کردن خود نیاز به کشیدن سیگار دارند، ادعایی که با شواهد به وجود نیامده است، سرمایه گذاری کرده­ اند.

متاسفانه، فرهنگ رایج در سیستم درمان روانی به دلیل عدم آموزش درست کنترل هوش هیجانی EQ  کمک به ترویج مصرف تنباکو در میان افراد با اختلالات روانی کرده است. بیمارستان های روانی تاریخی از بیماران با ارزشی در حال سیگار کشیدن برای نمایش رفتار خوب یا سازگاری درمانی است.

این روزها، اهداف مبتنی بر سیگار کشیدن کمتر در بین اهداف روانپزشکی رایج است. هنوز بسیاری از متخصصین سلامت رفتاری نسبت به ترک سیگار اطمینان ندارند و بزرگترین داستانی که شما همه روزه می شنوید  این است که افراد برای ارتقای علایم روانپزشکی خود نیازمند سیگار کشیدن هستند.

مزایای روانی ترک سیگار

در واقع، ترک سیگار کشیدن به بهبود سلامت روان خدشه ای وارد نمی­ کند. در مقابل، استفاده از تنباکو منجر به ایجاد علائم مرتبط با افسردگی ، بالا رفتن احتمال بستری در مراکز روانپزشکی و خودکشی می­ شود. در طرف مقابل ترک سیگار به افرادی که به مواد دیگر اعتیاد دارند کمک می­ کند تا متانت بالاتری از خود نشان دهند، پروچاسکا در مجله وابستگی الکل و مواد مخدر در سال 2010 گزارش داده است. پروچاسکا اضافه می­ کند که علی رغم برخی تصورات غلط بیماران بخش روانی می­ توانند سیگار کشیدن را متوقف کنند. مطالعات نشان داده است که افرادی که از افسردگی رنج می ­برند، یا افراد مبتلا به اسکیزوفرنی، یا استرس پس از سانحه می ­توانند بدون ایجاد اختلال در روند درمانشان سیگار کشیدن را متوقف کنند.

او با بیمارانی با بالاترین حد اختلالات روانی، که از بخش حاد به کار گرفته شده اند کار می­ کند. بر اساس اظهارات او با به کارگیری ترکیبی از رویکردهای انگیزشی درمان رفتاری-شناختی و درمان جایگزینی نیکوتین، شاهد این هستیم که نرخ ترک نسبت به عموم جامعه بالاتر است.

موریس می­ گوید، نه تنها بیماران سلامت روان قادر به ترک هستند، بلکه آنها این کار را با اشتیاق انجام می ­دهند. اگر شما از آنها بپرسید، آنها به شما خواهند گفت که به اندازه مردم معمولی مشتاق به ترک هستند ولی منابع یکسان به آنها داده نمی شود و همچنین شانسهای برابری برای آنها وجود ندارد که تغییر کنند. در آخر این یک مسئله مربوط به حقوق بیماران است.

دیگر مزیت های ترک عادت سیگار کشیدن

حس اینکه ما قبل از سیگار کشیدن، قوی تر از زمان حال بودیم بر اراده و اعتماد به نفس شما می افزاید. هر بار مصرف سیگار تاثیر روانی منفی در اعتماد به نفس افراد می گذارد.

سلامت پوست و مو بسیار مهم است. با مصرف سیگار منافذ پوستی شما مسدود شده و عملا تعریق به درستی انجام نمی شود. برای همین افراد سیگاری دچار پیری زودرس شده و شادابی خود را از دست می دهند.

با هر بار مصرف سیگار مواد مغذی زیر پوست سر عملا از کار افتاده و ریشه مو ضعیف می شود. در این وضعیت رشد مو و شکندگی آن افزایش پیدا می کند.

با هر بار سیگار کشیدن انقباض عروق در داخل بافت های درونی دهان از کار می افتد. لذا لثه ها سلامتی خود از دست داده و باعث زردی و پوکیدگی دندان و الهابات لثه می شود.

رفع وسوسه

بدون شک، دلایل خوب زیادی برای ترک این عادت وجود دارد. در مقاله ای در سال 2013 در ژورنال پزشکی نیو انگلند، مکافی و همکارانش جمعیت سیگاری به نسبت عموم مردم حداقل یک دهه کمتر عمر خواهند کرد و این میزان از مرگ و میر بسیار قابل توجه است. خبر خوب این است که تأثیر ترک نیز بسیار بالا است. اگر شما تا قبل از 35 سالگی ترک کنید می ­توانید انتظار داشته باشید که کل آن 10 سال را زندگی خواهید کرد و ترک تا قبل از میانسالی منجر به این می ­شود که 5 تا 6 سال از عمر خود را بازیابی کنید.

با اینحال، سوال ها همچنان پابرجا هستند که چگونه به بهترین شکل به بیماران بخش روانی کمک کنیم. بیش از 8700 مقاله راهکارهایی را برای ترک تنباکو به دپارتمان تمرینی و درمانی سرویسهای انسانی ایالات متحده ارائه کرده اند که از این بین صرفا 30 مورد بر روی افراد با بیماری های روانی یا اختلالات اعتیاد متمرکز شده ­اند. در حال حاضر هنوز علم زیادی برای بیشینه کردن تأثیر درمان بر روی ترک دخانیات مورد نیاز است، روشی که بیشترین مقبولیت، تأثیرپذیری را داشته باشد و ایمن­ ترین روش بوده و تحمل آن ساده­ تر از بقیه روش ها می باشد.

برخی مطالعات پیشنهاد می­ کنند که برای بهترین عملکرد بهتر است درمان دخانیات آمیخته در سایر درمان های سلامت روان صورت گیرد. در سال 2010، دکتر مکفال و همکارانش در دانشگاه واشنگتن واقع در سیاتل در مجله جاما گزارش کرده اند که در حالتی که توقف دخانیات برای سربازان جنگی با استرس بعد از وقوع حادثه که به چندین درمان تقسیم شده است بکار گرفته شده، بیماران به نسبت افرادی که صرفا به کلینیک های ترک دخانیات مراجعه کرده اند و درمان استرسشان را انجام نداده اند، تا 18 ماه  بعد همچنان غیر سیگاری بوده اند.

بر اساس گفته دکتر جیل ویلیامز، مدیر بخش روانپزشکی اعتیاد در مدرسه پزشکی جانسون وود رابرت در دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی نیوجرسی، از بین بردن وسوسه همچنین بسیار مهم است. ایجاد تسهیلات سلامت روان خالی از دخانیات می­ تواند گام بزرگی در مسیر درست باشد. ایشان ادامه می­ دهد که مردم در ترک دخانیات موفق تر هستند، اگر مقررات محدود کننده در محیط به آنها اجازه این کار را ندهند.

هنوز روند محدودسازی استعمال دخانیات در بیمارستانهای روانپزشکی و مراکز درمانی با سرعت بسیار کمی پیش می­رود. ویلیام ادامه می­دهد، خوشبختانه به نسبت 10 سال پیش در بیمارستانهای بیشتری استعمال دخانیات ممنوع است. با این حال، بسیاری از بخشهای درمان سرپایی اجازه استفاده از تنباکو را می ­دهند. علاوه بر این، هنوز بیماران مجاز هستند که به خارج ساختمان بروند و سیگار بکشند.

ویلیام ادامه می ­دهد، محیطی که به بیماران اجازه میدهد و یا حتی آنها را تشویق می­کند که سیگار بشکند صرفا یک مثال از راه هایی است که باعث می­شود این جمعیت سیگاری نادیده گرفته شوند، و از مدتها قبل باید سیستم های مراقبت پزشکی وارد عمل می شدند و به کاهش این مسئله کمک می ­کردند. منابع بسیاری برای توقف مصرف تنباکو وجود دارد و تقریبا  یکی از آنها به دست این جمعیت نرسیده اند. این مسئله باید به یک ابتکار عمل ملی بدل شود.

دست یاری دهنده

مکافی اظهار می ­دارد، به مرور زمان، بخش های مراقبت-درمانی به اهمیت موضوع سیگار کشیدن در بین بیماران بخش سلامت روان واقف می­ شوند. ایشان اشاره می­ کند که 20 سال پیش، متخصصین قلب و عروق و پزشکان مراقبت های اولیه استعمال دخانیات را موضوعی خارج از حیطه کاریشان می ­دیدند. اما هرچه تعداد بیشتری از بیماران، با عوارضی از جمله سرطان ریه، و حملات قلبی در بیمارانشان روبرو شدند، پزشکان به این نکته رسیدند که با نادیده گرفتن مصرف تنباکو آنها هیچ خوبی ای در حق بیماران خود نمی‌کنند. روانشناسان نیز در این روزگار به درک یکسانی از این موضوع رسیده اند. من فکر می­کنم ما تقریبا در آغاز الگوی تغییری درمان سلامت روان قرار داریم.

پروچاسکا ادامه می ­دهد، حتی در حالی که محققین به یافتن بهترین روش برای هدفگذاری این جمعیت ادامه می­‌دهند، تأمین کنندگان مراقبتی-درمانی رفتاری می ­توانند مسیر طولانی ای را برای کمک به این بیماران طی کنند. همراه با دکتر کارن هادمون، پروفسور داروشناسی دانشگاه پردیو، پروچسکا به توسعه برنامه آموزشی برای آموزش متخصصین درمانی برای کمک به بیماران (شال بیماران بخش روانی) به منظور ترک دخانیات کمک شایانی کرد. برنامه: آر ایکس برای تغییر: توقف مصرف دخانیات با کمک پزشک به صورت آنلاین در اختیار است.

در هنگام درمان دخانیات بیماران با اختلالات ذهنی ، محققین اشاره می­ کنند که توجه دقیق به درمان های اتخاذ شده هائز اهمیت می ­باشد. خوشبختانه، درمان جایگزینی نیکوتین مستلزم بکارگیری داروهای ضد افسردگی و ضد روان پریشی نیست، و به عنوان روش مناسبی برای ترک بیماران به حساب می ­آبد.

با این حال،  در رابطه با سیگار کشیدن و اختلالات روانی می توان گفت که خود دخانیات می ­تواند سطح داروهای روان پزیشی را در جریان خون تغییر دهد. مواد موجود در سیگار نرخ متابولیزم داروهای خاص را در کبد تحت تأثیر قرار می­دهد، و این مسائل منجر به کاهش سطح داروهای ضد افسردگی و ضد روانپزشکی در خون می ­شود. اگر یک بیمار سیگار را ترک کند، سطوح خون افزایش می­ یابد و دز آن سمی می­ شود. موریس اظهار می ­دارد، در هنگام ترک سیگار  علائمی که بنظر می­ رسند بدتر می­ شوند . در واقع ممکن است عوارض جانبی داروها باشند. بنابر این تأمین کنندگان باید مراقب دز مصرفی داروها بوده و احتمال سمی بودن آنها را به دقت ارزیابی کنند.

معمولا، افراد با بیماری روانی به نسبت عموم مردم برای سال های بیشتری سیگار کشیده اند. و در طول  روز نیز سیگار بیشتری مصرف کرده اند. در نتیجه، آنها نیازمند درمانهای شدیتری برای ترک سیگار هستند. مکافی می­ گوید، افراد با بیماری روانی نیازمند دوره درمانی طولانی تری خواهند بود.

هنوز، موریس بیان می­ کند، درمانگران می­ توانند برا درمان این بیماران از ابزار یکسانی که برای سایر سیگاری ها استفاده می­ کنند بهره گیرند. برای مثال درمان گروهی، درمان انفرادی و مصاحبه انگیزشی. او ادامه  می ­دهد شما این افراد را به میزان افراد معمولی درمان می­ کنید. برای شناخت میزان توانایی افراد در مقابله با این عامل به آنها پیشنهاد انجام تست هوش هیجانی بار آن رایگان و تست کهن الگو را می‌دهند تا با خصوصیات اخلاقی و رفتاری او در طول زندگی اطلاعات کاملی به دست بیاورند.

نهایتا، ایشان اضافه می­ کند، جای هیچ بهانه ای برای کمک به این بیماران نسبت به وابستگی آنها به تنباکو وجود ندارد. این افراد می­ خواهند ترک کنند و ارائه دهندگان سیستم مراقبتی-درمان رفتاری بهترین مجموعه مهارتی را برای کمک به آنها در اختیار دارند. روانشناسان کلید حل این مسئله هستند.

منبع : www.apa.org

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
نمایش بیشتر

مدرسه کسب و کار آیا

مدرسه کسب و کار آیا، یک موسسه آموزش مهارت‌های فردی و توسعه کسب و کار است که ماموریت آن آموزش روش‌های ایده‌پردازی، راه اندازی و ارتقای کسب و کار، مهارت‌های مذاکره و فروشندگی حرفه ای و به صورت کلی ارتقا و رشد افراد، مدیران و سازمان ها می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا