معرفی شخصیتمقالات مهارت های فردی

با کارفرما مخالفت کن و استخدام شو

با یکی دیگر از مقالات مدرسه کسب و کار آیا در خدمت شما هستیم. پر واضح است که هدف هر فردی که برای یک کارفرما رزومه ارسال می کند، قصدش جلب نظر او بوده و در نهایت می خواهد استخدام شود. هدف همه ی شرکت کنندگان در مصاحبه های کاری این است که تا جایی که می توانند بر روی شخص مصاحبه کننده تاثیر مثبت بگذارند تا او را مجاب کنند که آن ها را استخدام نماید. در ادامه مقاله ” با کارفرما مخالفت کن و استخدام شو “ با ما همراه باشید.

گاهی اوقات این تاثیر گذاشتن ممکن است با موافقت نمودن با صحبت های طرف مقابل و حرکات سر به نشانه ی تایید صورت گیرد. شاید یک کارجو با این رفتار ها بتواند کارفرما را گول زده و کاری کند تا استخدام صورت بگیرد، اما ماه پشت ابر نمی ماند و دیر یا زود حقیقت برای کارفرما آشکار می گردد. کارجو پس از مدتی چهره واقعی خود را لو می دهد که این موضوع باعث بر ملا شدن دست هایش می گردد یا او مجبور است تا زمانی که برای آن شرکت فعالیت می کند، به دروغ هایش پیبند بماند که باعث گرفته شدن انرژی فراوانی از او می گردد. این داستان مانند یک شکنجه طولانی مدت است که پس از گذشت مدتی، طاقت فرسا می شود.

تنها راهی که برای شما باقی می ماند تا شما گرفتار این مشکلات نشوید، این موضوع است که در طول مصاحبه استخدامی در همه موارد صادقانه به بیان نظرات خود بپردازید و خود واقعی تان را نشان دهید، نه آن طور که کارفرما دوست دارد. خیلی ها معتقد هستند که جذاب ترین مصاحبه های استخدامی آنهایی هستند که دو طرف به نظرات هم گوش داده و به صورت منطقی و حرفه ای نظرات یکدیگر را زیر سوال می برند. این رفتار نشان می دهد که متقاضی، شخص کنجکاوی است و کورکورانه زیر بار هر دستوری نمی رود، اما در کنار این موضوع توانایی مناظره و مذاکره هم دارد. پس بدانید که مخالفت هایی از این دست، نه تنها درگیری با مسئول استخدام نیست بلکه می تواند نقطه سرآغازی برای شروع یک بحث و مناظره جذاب نیز باشد.

اصول مخالفت کردن با دیدگاه های کارفرما رد مصاحبه

شما باید سعی کنید تا مخالفت با دیدگاه های استخدام کننده را به شکلی منطقی انجام دهید. سعی کنید تا می توانید از جمله ی مخالفم استفاده نکنید. به جای این کلمه بهتر است از جمله ی من این مورد را از دید فردی که خارج از شرکت است می بینم و از نقطه نظر خودم با توجه به چند سال سابقه ی کاری که دارم، این مورد را می گویم. همیشه سعی کنید تا مخالفت خود را مطرح کنید. شما با استفاده از این موضوع طرف مقابل خود را به پای میز مذاکره می کشانید. به طور مثال اگر کارفرما گفت : ما به طور معمول برای توسعه نرم افزار هایمان از روش آبشاری استفاده می کنیم و شما با این موضوع مخالفت دارید می توانید بگویید:

چقدر جالب است که شما از این روش استفاده می کنید، اما به نظر من فلان روش می تواند سریع تر به نتیجه برسد.

شما اگر چنین جوابی به کارفرما بدهید، کارفرما در مورد شما بیشتر کنجکاو شده و بیشتر از شما سوال خواهد نمود یا حتی ممکن است شما را مامور رفع مشکلی که به نظرتان وجود دارد، بکند. البته مخالفت نمودن همیشه خوب نیست و اگر از حد و حدودش رد شود، ممکن است باعث شود، استخدام کننده فکر کنید که شما انسان سختی هستید و انعطاف پذیری بالایی ندارید که این مورد اصلا خب نیست و ممکن است نتیجه عکس داشته باشد.

قبل از مصاحبه، اطلاعات خود را درباره آن شرکت، افزایش دهید

قبل از اینکه به جلسه مصاحبه بروید، سعی کنید اطلاعات خود را درباره شرکتی که قرار است برای مصاحبه به آنجا مراجعه کنید، بالا ببرید. با جستجو درباره اطلاعات شرکت می توانید وب سایت، شبکه های اجتماعی و لینکدین شرکت را مشاهده نموده و اطلاعاتی برای خود دست و پا کنید. اگر با کارکنان سازمان آشنایی دارید، سوالاتی درباره شرکت پرسیده و آگاهی خود را تا می توانید بالا ببرید.

اهمیت هوش هیجانی EQ در استخدام

فرآیند استخدام در خیلی از شرکت های خصوصی بر خلاف فرآیند فرسایشی دولتی، بر اساس اصول و الگوهای شخصیت شناسی با استفاده از تست هوش هیجانی و تست هوش IQ انجام می شود. اگر وقت دارید می توانید زمانی برای خود در نظر گرفته و با فراگیری مهارت های مربوط به افزایش هوش هیجانی روی کنترل و مدیریت احساسات خود تسلط پیدا کرده تا بتوانید یک جلسه مذاکره برای استخدام را با موفقیت جمع کنید.

سعی کنید سریع پاسخ ندهید

اگر در طول مصاحبه از شما سوالی پرسیده شد که شما جواب آن را نمی دانستید، لزومی ندارد تا سریعا پاسخ دهید. سعی کنید کمی تامل نموده و به افکارتان سر و سامان دهید. از جملاتی مانند نقطه نظر جالبی بود یا اجازه بدهید کمی درباره آن فکر کنم. شما با استفاده از این موضوع به کارفرما نشان می دهید که در موارد بحرانی می توانید خودتان را کنترل نموده و اوضاع را مدیریت کنید. بنابراین به جای اینکه پاسخ های درهم و برهم و نامفهوم بدهید، سعی کنید افکارتان را مدیریت کرده، قدرت حل مسئله ی خود را به رخ بکشید و شانس استخدام خود را بالا ببرید.

کاری کنید تا کارفرما به شنیدن دیدگاه های متفاوت ترغیب شود

نه تنها در جلسه ی مصاحبه ی استخدامی، بلکه در تمام مواردی که در جال مناظره با مذاکره با شخصی هستید که در جایگاه قوی تر از شما قرار دارد، سعی کنید ابتدا طرف مقابل را آماده کنید. بنابراین به جای اینکه به چشمان طرف مقابل نگاه کنید و با او مخالفت کنید، از این جمله استفاده کنید:

من نظرم با شما متفاوت است و دیدگاه من با شما فرق می کند، آیا می توانم آن را با شما مطرح کنم؟

این نوع صحبت کردن، می تواند دو فایده برای شما داشته باشد:

اولا به کارفرما القا نمی کنید که نظر شما کاملا اشتباه است دوما هم این موضوع که اگر رک و بی گرده بگویید که شما اشتباه می کنید، او را در موضع دفاعی قرار می دهید. او هم که در این موضع قرار گرفته هر چه سریع تر جلسه را تمام می کند و شما این موقعیت شغلی را از دست می دهید. اگر شما بگویید که من نظری متفاوت با نظر شما دارم، درهای گفتگو را به روی شما باز می کند.

بر اساس شرایط تصمیم گیری کنید

با همه ی این اوصاف، سعی کنید تا شرایط را سنجیده و بر اساس شرایط تصمیم گیری کنید. اگر فکر می کنید که شخص مصاحبه کننده به مخافت کردن شما روی خوش نشان نمی دهد، سمت مخالفت با وی نروید. اما اگر احساس نمودید می توانید با وی مخالفت نموده و نتیجه بگیرید، حتما این کار را انجام دهید. نکته ی مهم دیگر این است که شما به راحتی می توانید متوجه حسی که از مجموع روند مصاحبه گرفته اید، درباره آن تصمیم گیری کنید. به طور مثال اگر از مصاحبه حس خوبی دارید و خوشحال و سرحال و شر زنده هستید و انرژی تان کم نشده است، این نشان می دهد مصاحبه در وضعیت خوبی قرار دارد، اما اگر احساس نمودید که ترس بر شما مستولی شده باید حواس خود را دو چندان جمع نموده و دست به عصا حرکت کنید.

اگر در حین مصاحبه شغلی هیچ گونه مخالفتی پذیرفته نمی شود، باید بدانید که زمانی هم که در شرکت استخدام شدید، کارفرما باز هم مخالفت های شما را بر نمی تابد. پس اگر در همان جلسه ی مصاحبه حس نمودید که نادیده گرفته می شوید و نظر دیگران بر شما تحمیل شده، بدانید که در حین کار هم در آن شرکت همین موضوع دوباره خواهد بود و چیزی عوض نخواهد شد. پس اگر توان بله قربان گفتن را ندارید، حتی اگر در جلسه ی مصاحبه قبول شدید، بی خیال آن فرصت شغلی شوید.

نکته ی مهم در مورد استخدام این است که حتی اگر در حین مصاحبه از فضای آن شرکت خوشتان نیامد یا حس خوشایندی از مصاحبه نگرفتید، سعی کنید تا پل های پشت سرتان را خراب نکنید. در این شرایط زمانی گذاشته و نامه ای تنظیم کنید و طی آن نامه دلایل عدم همکاری خود را با آن شرکت اعلام نموده و مراتب عذرخواهی خود را نیز در آن نامه اعلام نمائید. هیچ گاه فراموش نکنید، مصاحبه ی استخدامی یک جاده ی دو طرفه پر از چاله است. همان طور که کارفرما و استخدام کننده، چیزی که شما می خواهید را در اختیار دارد، شما نیز همان چیزی را دارید که کارفرما به دنبال آن است و آن هم مهارت ها، تخصص و تجربه ی شما می باشد. شما با استفاده از بیان دقیق و صادقانه دیدگاه های تان تضمین می کنید که اطلاع کافی را به کارفرما می دهید و او هم با داشتن اطلاعات کافی، شما را استخدام می کند و با استفاده از چیزی که از شما در ذهن دارد، شرح فعالیت شغلی شما را تعیین می کند. شما با استفاده از این روش کار را برای خودتان هم آسان تر نموده و شفافیت تا بالاترین حد ارتقا می دهید.

منبع : Harvard business review

مدیریت نابع انسانی یکی از مهم ترین اموری است که باید در یک سازمان به آن توجه نمود، زیرا موفیت یک سازمان درگرو بالا بودن کیفیت نیروی انسانی آن سازمان است.

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
نمایش بیشتر

مدرسه کسب و کار آیا

مدرسه کسب و کار آیا، یک موسسه آموزش مهارت‌های فردی و توسعه کسب و کار است که ماموریت آن آموزش روش‌های ایده‌پردازی، راه اندازی و ارتقای کسب و کار، مهارت‌های مذاکره و فروشندگی حرفه ای و به صورت کلی ارتقا و رشد افراد، مدیران و سازمان ها می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا