کتابخانه

معرفی کتاب شهرت آفرینان

کتاب شهرت آفرینان یا “موفق سازها” اثر درک تامسون، سردبیر ارشد مجله‌ی The Atlantic ، کتابی است در مورد زمان هایی ‌که تاثیراتِ روانشناختی و بازار دست به دست داده و باعث موفقیتِ شدید یک کالا، فرد، یا ایده می شوند. در این کتاب درمورد دلیل موفقیت خارق العاده‌ی سری فیلم های جنگ ستارگان، اپلیکیشنِ بامبل و باراک اوباما و همچنین درمورد عدم موفقیت چیزهایی که انتظار می رفت محبوبیتِ بسیاری داشته باشند، می خوانیم.

خواندن این کتاب برای هر کسی که در زمینه‌ی تبلیغات و فروشندگی حرفه ای کار می‌کند یا به آن علاقه دارد ضروری است، و در ادامه به توضیح ۳ نکته‌ی اصلی آن می پردازیم:

قانونِ MAYA
 

نکته۱ : قانونِ “MAYA”

مردی که بعنوانِ پدرِ طراحی مدرن شناخته می شود، ریموند لویی، ۵۰ سال با طرح های خود تاثیر بسیاری بر طراحی مدرن صنعتی، معماری، معماری داخلی و گرافیک گذاشته است، و با اینکه کارِ او روند معینی را طی نمی کند، به گفته‌ی او همه‌ی کارهایش از یک قانون پیروی می کنند.

او این قانون را MAYA می‌نامد:

Most Advanced Yet Acceptable

به معنیِ “پیشرفته ترین، اما قابل قبول”

قانون مایا دقیقاً به چه معناست؟ در واقع قانون مایا می‌گوید نقطه‌ی ایده‌آلی بینِ حس “آشنا” بودنِ یک کالا و همچنین “پیشرفته” بودنِ آن وجود دارد که در این نقطه‌ی ایده آل احساسِ آشنایی به همراه جذابیتِ نوآوری باعث می شود بسیاری جذب آن کالا یا فرد شوند. تامسون عقیده دارد هر نوآوری‌ای که با استقبال و موفقیتِ بسیار روبرو شده است، آنقدر جدید بوده است که جذاب باشد، اما آنقدر آشنا بوده است که حس غریبی به مصرف کننده ندهد.

در نتیجه در تولیدِ هر چیزِ جدیدی، چه یک قطعه موسیقی جدید باشد، چه یک کالای جدید و چه یک ایده‌ی جدید تبلیغاتی، به قانون MAYA توجه کنید تا بهترین عکس العمل را از مخاطبین خود دریافت کنید.

شهرت آفرینان
 

نکته۲ شهرت آفرینان : قدرت تکرار

مدیر فروش و کارمندان بخش تبلیغات با این نکته آشنایی دارند، چون ریشه در ابزاری دارد که همیشه از آن استفاده می کنند: تکرار

با اینکه نشان دادن یک کالا به مخاطب بطور مکرر تاثیرات مثبتی از لحاظ تبلیغاتی دارد، تامسون در این بخش از کتاب درمورد تکرار در ابعاد کوچکتری صحبت می‌کند و آن تکرار در طراحی است.

او به تکرار در قالب آهنگ‌سازی اشاره می کند (ورس-ورس-کورس-ورس-کورس-پُل) و سپس نشان می‌دهد که شاعران (هومر)، نویسنده ها (شکسپیر) و سیاست مداران (جان اِف کندی) در کارهای خود چگونه با استفاده از تکرار موفق به کسب مخاطب بیشتری شدند.

نکته۳ شهرت آفرینان : توهمِ “وایرال” شدن

تصور اکثریت از “وایرال” شدنِ یک ویدیو یا یک کتاب یا یک خواننده، این است که هر یک نفر که به آن علاقه مند می شود آن را برای چند نفر دیگر می فرستد و بدین ترتیب آن ویدیو یا کتاب یا خواننده در زمان کوتاهی طرفدارهای بسیاری پیدا می کند.

درحالی که در واقع محبوبیت های یک شبه زمانی اتفاقی می‌افتند که نقطه آغازِ این معرفی ها توسط فردی با مخاطبینِ بسیار زیاد انجام می شود. بدین صورت که یک نفر کالا یا کتابی را بطور همزمان میلیون ها نفر معرفی می کند. مثلا چالشِ آب یخ در اینستاگرام پس از اینکه اوپرا وینفری درباره‌اش صحبت کرد ناگهان مخاطبینِ بسیاری پیدا کرد، و کتاب “نیروی حال” هم از همین طریق مشهور شد. اگر اوپرا درمورد این دو صحبت نمی‌کرد چالش آب یخ هیچ وقت “وایرال” نمی شد و کتابِ نیروی حال هیچوقت در لیست پرفروش ترین کتاب های جهان قرار نمی‌گرفت.

این نکات تنها بخش بسیار کوچکی از مطالبی هستند که درک تامسون در کتاب شهرت آفرینان در مورد آنها توضیح داده است.

کتاب “موفق سازها” موفق ترین کالاها، افراد و ایده های عصر جدید را به ریزترین بخش هایش تقسیم کرده و درمورد دلیل موفقیتشان صحبت می کند.

قانونِ ۱۰ هزار ساعتِ گلدوِل می گوید برای هر کاری ۱۰ هزار ساعت زمان بگذاریم در آن استاد می شویم.

به نظر ما این کتاب ارزش این را دارد که چند ساعت را صرف خواندنِ آن بکنید تا بتوانید با ۹۹۹۰ ساعتِ باقی مانده به اهدافتان برسید.

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای
نمایش بیشتر

مدرسه کسب و کار آیا

مدرسه کسب و کار آیا، یک موسسه آموزش مهارت‌های فردی و توسعه کسب و کار است که ماموریت آن آموزش روش‌های ایده‌پردازی، راه اندازی و ارتقای کسب و کار، مهارت‌های مذاکره و فروشندگی حرفه ای و به صورت کلی ارتقا و رشد افراد، مدیران و سازمان ها می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا