مقالات مهارت های فردی

تله زندگی استحقاق و بزرگ منشی

افرادی که در این تله گرفتارند همواره گمان می کنند انسان های برتر، با ارزش تر و خاص تری در مقایسه با دیگران هستند. هیچ درک و تعهدی نسبت به دیگران ندارند اما توقع دارند که دیگران، خواسته های آن ها را چه معقول و چه غیر معقول برآورده سازند. این افراد تمام تلاششان را می کنند به موفقیت و ثروت بسیاری دست یابند تا از این طریق بتوانند کنترل بیشتری بر روی دیگران داشته باشند و ضعف هایشان را به این وسیله بپوشانند. این نکته را بدانید که هدف آن ها جلب توجه انسان ها نمی باشد بلکه به دنبال تحکم و سلطه جویی هستند. در ادامه مطلب تله زندگی استحقاق و بزرگ منشی با ما همراه باشید.

افراد مبتلا به این تله مسئولیت پذیر نیستند و احساسات بسیار ضعیفی دارند و اغلب مواقع ناراحتند که شریک عاطفی شان خوب نیست و مطابق میل آن ها رفتار نمی کند. دوست دارند که همیشه حرف، حرف آن ها باشد و حرف اول و آخر را خودشان بزنند. از بودن در کنار آن ها احساس رضایت و خوشحالی نمی کنید. با افرادی ارتباط برقرار می کنند که سود و منفعتی برای آن ها داشته باشند به عبارتی دیگر انسان ها را به چشم خریدار می بینند. بدین ترتیب دوستان بسیار کمی دارند و در زمره انسان های تنها قرار می گیرند.

تله زندگی استحقاق و بزرگ منشی

چرا به تله زندگی استحقاق دچار می شویم؟

  1. در کودکی احساس ارزش و احترام لازم را از والدین خود دریافت نکردیم، بنابراین برای جبران این احساس های بد طوری رفتار می کنیم که به دیگران اجازه انتقاد از خودمان را ندهیم. در برابر انتقاد دیگران سریعا برافروخته می شویم و واکنش تندی نشان می دهیم.
  2. والدینمان در دوران کودکی همه نیازهای ما را فراهم می کردند به همین دلیل لوس و بچه ننه بار آمده ایم، باور داریم که خیلی خاص هستیم و دیگران حق انتقاد از ما را ندارند. جمله “ما همه کار برات می کنیم تو فقط درس ات رو بخون” را به کرات از والدینمان می شنویم. انتقاد دیگران را اصلا قبول نداریم و تصور می کنیم که این افراد منتقد هستند که مشکل دارند.
  3. والدینمان گرچه انسان های معمولی بودند اما خودشان را همیشه بالاتر از بقیه می دانستند، به عبارتی دیگران را قبول نداشتند و خود را تافته جدا بافته می دانستند؛ بنابراین باوری را در ما ایجاد کردند که ما از همه بهتر و بالاتر هستیم و این دیگران هستند که باید به دنبال ما باشند و مطابق خواسته های ما رفتار نمایند.

نشانه هایی که به ما می گوید گرفتار تله زندگی استحقاق شده ایم

  • در درک و همدلی دیگران بسیار ضعیف می باشیم، همیشه فکر می کنیم همیشه حق با ماست و فقط خودمان مهم هستیم؛ وقتی من خوابم کسی حق نداره سر و صدا کنه اما وقتی بقیه خوابند اهمیتی نداره و حق سر و صدا کردن را دارم.
  • در بعضی از ابعاد زندگی انسان های وابسته ای هستیم، تصور می کنیم که دیگران موظف به انجام کارهای ما هستند و همواره یک زور و تحکمی در حرف هایمان وجود دارد؛ چون من سرکار میرم پس تو باید کارهای خونه رو انجام بدی.
  • بدون توقع برای دیگران کاری انجام نمی دهیم و دائما بر سر دیگران منت می گذاریم. از حضور در جمع هایی که افراد موفق تر و بهتر از ما وجود دارند به شدت گریزانیم و توقع نداریم کسی بهتر از ما باشد.
  • در بیان احساسات و عشق ورزی انسان های بسیار ضعیفی هستیم، همیشه طلبکارانه رفتار می کنیم و بدین ترتیب این رفتارها باعث می شوند که اکثر اوقات رابطه احساسی ما دوامی نداشته باشد.
  • مخالف محدودیت ها و قوانین می باشیم، آن ها را دست و پاگیر می پنداریم. به عنوان مثال بیش از سرعت مجاز رانندگی می کنیم، کمربند خود را نمی بندیم و این ها را حق طبیعی خود می دانیم.

راهکارهای مقابله با این تله

قبل از اینکه به سراغ راهکارهای مقابله با تله استحقاق و بزرگ منشی برویم، باید بدانیم که این تله جزو معدود تله هایی می باشد که به سختی متوجه آن می شویم. تصور می کنیم که دیگران بد هستند و ما را درک نمی کنند، بنابراین متوجه مشکلات خود نمی شویم.

هدف اصلی درمان باید این باشد که یاد بگیریم نسبت به سایر افراد ارزش و جایگاه یکسانی داریم. به کمک یک درمانگر فهرستی از محدودیت ها و قوانینی که مورد قبول ما نیست، تهیه نماییم. ضررهایی که نپذیرفتن این قوانین به ما متحمل می شود را به خود یادآوری کنیم. سعی کنیم حس همدلی را در خود تقویت نماییم، در مواقع نیاز فقط به فکر منافع خود نباشیم و دیگران را نیز درک نماییم.

بنر تله های زندگی یانگ

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
نمایش بیشتر

مدرسه کسب و کار آیا

مدرسه کسب و کار آیا، یک موسسه آموزش مهارت‌های فردی و توسعه کسب و کار است که ماموریت آن آموزش روش‌های ایده‌پردازی، راه اندازی و ارتقای کسب و کار، مهارت‌های مذاکره و فروشندگی حرفه ای و به صورت کلی ارتقا و رشد افراد، مدیران و سازمان ها می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا