مقالات هوش هیجانی

تاثیر هوش هیجانی بر موفقیت شغلی

تاثیر هوش هیجانی بر موفقیت شغلی موضوع بسیار مهمی است که ما در این مقاله قصد بررسی آن را داریم. چگونگی کنترل احساسات ما یا همان هوش هیجانی تاثیر مستقیمی بر روی روابط کاری و موفقیت شغلی مان دارد. هوش هیجانی به ما کمک می‌ کند علاوه بر درگیر کردن احساسات خود برای حل مشکلات، به تحلیل و تفکر خلاق نیز بپردازیم. هوش عاطفی در محل کار می‌ تواند به ما کمک کند تا نیروی موثرتری باشیم و ما را به موفقیت‌ های شغلی بیشتری سوق دهد.

تاثیر هوش هیجانی بر موفقیت شغلی

 

هوش هیجانی در محیط کار چیست؟

هوش هیجانی ( EQ  یا EI ) از سه عنصر اصلی تشکیل شده است:

  • شناسایی دقیق احساسات خود و سایرین
  • مدیریت احساسات شامل کنترل احساسات و توانایی تاثیرگذاری بر احساسات سایرین  مانند آرام کردن افراد یا شاد کردن آنها است.
  • استفاده از احساسات و به کارگیری آنها در فعالیت‌ های حل مسئله و کارهایی که نیاز به تفکر خلاق دارد.

کارکنانی که این توانایی‌ ها را دارند، عموما از هوش هیجانی بالاتری برخوردار هستند. افراد با مهارت مدیریت احساسات بالاتر نیز در کار خود موفق‌ تر هستند زیرا بهتر می‌ توانند:

  • مشکلات را با هدف فکری حل کنند. مهارت حل مسئله
  • در زمانی که تحت فشار قرار می‌ گیرند، آرامش خود را حفظ کنند.
  • اختلافات را حل و فصل کنند. که برای اینکار نیاز به مهارت مذاکره و فن بیان دارند. پیشنهاد می کنیم به صفحه دوره فن بیان مراجع کنید.
  • به انتقادات سازنده گوش فرا دهند، تامل کنند و پاسخ بدهند.

در حقیقت، نتایج یک نظرسنجی نشان می‌ دهد که 90 درصد از افراد موفق سطح بالایی از هوش هیجانی دارند. به همین دلیل است که امروزه سازمان‌ ها اهمیت زیادی به هوش هیجانی کارکنان خود می‌ دهند و بیشتر به دنبال افرادی هستند که  سطح قابل توجهی از هوش هیجانی را داشته باشند و بتوانند با کسب تجربه کافی؛ در حرفه خود موفق شده و جایگاه‌ های بهتر شغلی را تصاحب کنند. که همین موضوع نشان دهنده ی نقش ای کیو در موفقیت است.

چرا هوش هیجانی در محیط کار اهمیت دارد؟

بر اساس یک نظر سنجی از مدیران سازمان‌ ها، تقریبا 75% از آنها پاسخ دادند که برایشان هوش هیجانی یک کارمند (EQ) مهمتر از ضریب هوشی وی (IQ) است. در واقع هوش هیجانی یک مهارت با ارزش است که به بهبود روابط کاری، مدیریت، حل مسئله در محیط کار کمک می‌ کند. علاوه بر این، EQ مهارتی است که با آموزش و تمرین می‌ توان آن را تقویت کرد. به نظر خود  چقدر مهارت مدیریت احساسات خود را دارید؟ اگر جواب آن را نمی دانید پیشنهاد می کنیم تست هوش رایگان eq را انجام دهید,  را انجام دهید. ضریب شرافت DQ  مکمل هوش احساسی محسوب می شود.

 

تاثیر هوش هیجانی بر موفقیت شغلی

 

مدیریت احساسات چگونه بر موفقیت شغلی تاثیر می‌ گذارد؟

تاثیر هوش هیجانی بر موفقیت شغلی به 5 شکل مشخص می‌ شود:

1- به شما انگیزه می‌ دهد

منظور از انگیزه همان علاقه و اشتیاقی است که نسبت به کار خود احساس می‌ کنید. در واقع انگیزه چیزی فراتر از وضعیت شغلی و درآمد است. زمانی که انگیزه بالایی برای انجام کارتان داشته باشید، به راحتی چالش‌ های پیش رویتان را پشت سر می‌ گذارید که در نهایت منجر به بالا رفتن کارایی شما می‌ شود. افراد با هوش هیجانی بالا تمایل به خودانگیختگی دارند. نیروی اصلی پشت انگیزه آنها جایگاه شغلی یا پول نیست. عاملی که افراد دارای هوش عاطفی را به حرکت در می‌ آورد، انگیزه درونی آنهاست.

این افراد انگیزه شخصی کافی برای بهبود روابط کاری، پیشرفت، آمادگی جهت استفاده از فرصت‌ ها، تعهد به اهداف شخصی و سازمانی و توانایی ادامه راه در مواجهه با موانع شغلی را دارند.

2- خودآگاهی را افزایش می‌ دهد.

خودآگاهی به معنی مهارت فرد در درک و تعبیر احساسات و هیجانات و تاثیر آنها بر سایرین است. خودآگاهی سنگ بنای هوش هیجانی است و در رشد فردی و سازمانی ما نقش موثری دارد. در تعریف ساده خودآگاهی توانایی شناخت احساسات، محرک‌های عاطفی، نقاط قوت، ضعف، انگیزه‌ها، ارزش‌ها و اهداف و درک اینکه چگونه بر افکار و رفتار فرد تأثیر می‌گذارد، می‌باشد.

مطالعات نشان داده که کارکنان با هوش هیجانی بالا تمایل به خودآگاهی بیشتری دارند. این افراد می‌ دانند که اقداماتشان بر سایر همکارانشان تاثیرگذار است. آنها تحت تاثیر خشم یا شکایت همکاران خود قرار نمی‌ گیرند. در عوض، به هر گونه انتقاد یا بازخورد از جنبه مثبت نگاه کرده و آماده پذیرش اشتباهات‌ شان هستند تا از آنها درس بگیرند.

به عنوان مثال، اگر در نقش خود استرس، آزرده خاطری، بی الهام بودن یا بی روحی احساس می کنید، مهم است که زمانی را برای بررسی اینکه چرا ممکن است چنین احساسی داشته باشید، اختصاص دهید. هنگامی که بتوانید به این احساس برچسب بزنید و علت آن را درک کنید، در موقعیت بسیار بهتری هستید تا با اقدامات مناسب این مشکل را رفع کنید.

افزایش مهارت خود مدیریتی

با تکیه بر خودآگاهی، خود مدیریتی که توانایی تنظیم احساسات است. همه، از جمله آنهایی که EQ بالایی دارند، خلق و خوی بد، تکانه ها و احساسات منفی مانند عصبانیت و استرس را تجربه می کنند، اما خود مدیریتی توانایی کنترل این احساسات است به جای اینکه آنها شما را کنترل کنند.

این می تواند به معنای دیرکرد در پاسخ به موقعیت های بسیار استرس زا یا پرخاشگرانه باشد. احساسات منفی و رفتارهای تکانشی نه تنها بر اطرافیان شما تأثیر منفی می گذارد، بلکه می تواند بر سلامتی شما نیز تأثیر بگذارد. پیشنهاد می کنیم مقاله تکانه فردی چیست؟ را مطالعه کنید.

3- مثبت اندیشی را تقویت می‌ کند

هوش هیجانی در سطوح بالا می‌ تواند مثبت اندیشی را تقویت کند. کارمندانی که تفکر مثبت دارند، از سعی و تلاش دست نمی‌ کشند و شکست را فرصتی برای یادگیری و کسب تجربه می‌ دانند. نگرش مثبت موجب می‌ شود تا ما خلاق‌ تر، مدیرتر، انعطاف‌پذیرتر  باشیم و با ذهن‌ بازتری مسئولیت‌ هایی که بر عهده مان گذاشته شده است را انجام دهیم.

4- مهارت همدلی با دیگران  را افزایش می‌ دهد

همدلی اساسا به این معنا است که توانایی درک کردن احساسات و هیجانات سایرین را داریم و می‌ توانیم واکنش درستی به آنها دهیم. فرد همدلی با دیگران با احترام و مهربانی رفتار می‌ کند. مدیر یا کارمندی که این مهارت را داشته باشد قادر  است خود را جای دیگران گذاشته و احساسات، نیاز یا خواسته‌ هایشان را به خوبی درک کند.

همدلی در محیط‌ های کاری منجر به روابط مستحکم‌ تر، احترام متقابل و اعتماد و گشایش می‌ شود. همدلی به افراد ما کمک می‌ کند تا شنونده خوبی باشیم. بتوانیم به عنوان یک تیم عملکرد بهتری داشته باشیم، با همکاران ارتباط برقرار کرده و برای رسیدن به اهداف سازمانی مشترک خودمان صادقانه با آنها کار کنیم.

5- پذیرش تغییر را آسان‌ تر می‌ کند.

افراد با هوش هیجانی بالا در مواجهه با تغییر فرار نمی‌ کنند. برعکس، آنها آن را می‌ پذیرند و می‌ دانند که تغییر تنها عامل ثابت در زندگی‌ انسان است. افرادی که از سطح بالای هوش هیجانی برخوردار هستند با چالش‌ های روانی مرتبط با تغییر بطور موثر و کارآمد مقابله می‌ کنند. آنها توانایی مدیریت کردن خواسته‌ های مختلف از سوی ذینفعانشان را دارند و اولویت‌ ها را به راحتی تغییر می‌ دهند.

 

تاثیر هوش هیجانی بر موفقیت شغلی

بالا بردن مهارت مدیریت احساسات ، تضمینی برای موفقیت شغلی

همه ما از هوش هیجانی برخورداریم اما یا آن را نادیده گرفته‌ ایم و یا اصلا از وجود آن بی اطلاع هستیم. توانایی مدیریت هیجانات و احساسات مان یکی از مهم‌ ترین مهارت‌ ها برای بهبود روابط کاری، رسیدن به جایگاه‌ های بالاتر شغلی و کسب درآمد بیشتر است.

اگر واقعا می‌ خواهید در کار خود پیشرفت کنید، روش‌ های متعددی وجود دارد که با انجام و تمرین آنها نه تنها می‌ توانید شاهد تاثیر هوش هیجانی بر موفقیت شغلی‌ تان باشید، بلکه زندگی شادتر و بانشاط‌ تری را تجربه کنید. یکی از سریع‌ ترین و موثرترین راه ها برای رسیدن به این هدف، شرکت در دوره‌ های آموزشی هوش هیجانی است که توسط اساتید و کارشناسان برجسته این حوزه برگزار می‌ شود.

هوش هیجانی چگونه می تواند نسبت به آینده شغلی شما کمک کند؟

برای ایجاد روابط قوی در محیط کار بسیار اهمیت دارد، چرا که هر چقدر رابطه کاری شما قویتر باشد به همان مقدار به اهداف شغلی خود می رسید. مهارت شما در مدیریت احساسات باعث الهام بخشی به دیگران خواهد شد و تا حد زیادی مانع به وجود آمدن تعارضات کاری با دیگر هم تیمی شما خواهد شد. چهار تاثیری که بالا بودن هوش هیجانی در آینده شغلی شما تاثیر خواهد داشت شامل :

  1. خود مدیریتی : برای کنترل رفتارهای تکانشی با هدف تقویت ابتکار عمل و مسئولیت پذیری مطابق با شرایط موجود محیط کار
  2. خودآگاهی : با توجه به اینکه شما از تاثیرات افکار خود بر رفتارتان اطلاعات دارید، در نتیجه بهتر نقاط قوت و ضعف خود را می شناسید.
  3. آگاهی اجتماعی : با داشتن همدلی، می توانید نیازات و احساسات دیگران را به راحتی درک کنید، نشانه های عاطفی را درک کرده و از نظر اجتماعی احساس راحت‌تری داشته باشید.
  4. مدیریت روابط : با مهارت اینکه بدانید چگونه یک رابطه خوب ایجاد کنید و نسبت به حفظ آن عمل کنید باعث تحت تاثیر قرار دادن دیگران شده و تنش‌های شما در محیط کاری را در حد زیاد پایین خواهد آورد.
  5. ضریب هوشی : ضریب هوشی شما هر چه که باشد، معیار درستی برای پیش‌بینی زندگی شما نخواهد بود.پس بهترین راه‌ تست آی کیو است ، در نتیجه راه های زیادی برای موفقیت وجود دارد و همه ما موفقیت را یکسان تعریف نمی‌کنیم.

با توجه به اینکه شرکت های دانش بنیان در فرآیند های استخدامی خود از فاکتورهای مربوط به تست های شخصیتی و مهارت فردی استفاده می کنند لازم است قبل از ارسال رزومه حتما یکبار خود را با استفاده از آزمون های رایگان سایت مورد سنجش قرار دهید تا بیشتر با خصوصیات اخلاقی خود آشنا شوید. هر چقدر درصد و ضریب مهارت های فردی و اجتماعی شما بالا باشد به همان مقدار از مزایا و شرایط شغلی بهتری برخوردار خواهید شد.

بهترین دوره هوش هیجانی

 دوره آموزشی هوش هیجانی دکتر یحیی علوی در مدرسه کسب و کار آیا یکی از بزرگترین و شناخته‌ ترین دوره های هوش هیجانی است که تا کنون در دنیا برگزار شده است. تعداد بالای شرکت کنندگان در این دوره مدرکی برای این ادعا است. دکتر یحیی علوی یکی از اساتید برجسته در حوزه هوش هیجانی است که بطور مستمر 12 سال به آموزش تخصصی هوش هیجانی در ایران پرداخته است. در دوره های آموزش هوش هیجانی دکتر علوی ضمن ارائه آخرین متد و دستاوردهای علمی دنیا ، تلاش می‌ شود تا به بهترین شکل ممکن تکنیک‌ های آگاهی از احساسات و مدیریت آنها در جهت ارتباط سازی موثر با جامعه، همکاران و مدیران، همسر و فرزندان و سایر افراد به شرکت کنندگان آموزش داده شود.

 

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای
نمایش بیشتر

مدرسه کسب و کار آیا

مدرسه کسب و کار آیا، یک موسسه آموزش مهارت‌های فردی و توسعه کسب و کار است که ماموریت آن آموزش روش‌های ایده‌پردازی، راه اندازی و ارتقای کسب و کار، مهارت‌های مذاکره و فروشندگی حرفه ای و به صورت کلی ارتقا و رشد افراد، مدیران و سازمان ها می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا