مقالات مهارت های فردی

تله زندگی نقص و شرم

نقص یا شرم یک حس درونی می باشد که می تواند زاییده ذهن خود فرد باشد و یا به دلیل نقص یا مشکلی در ظاهر فرد، شکل گرفته باشد. افراد گرفتار در این تله خود را لایق محبت و احترام دیگران نمی دانند و اعتقاد دارند که از دید افراد مهم زندگیشان ارزشی ندارند.

معمولا افرادی خجالتی و کمرو هستند. تنها عیب ها و نقاط ضعف خود را می بینند و نسبت به عیب و نقص خود احساس شرمساری می کنند و آن ها را نمی پذیرند. این نکته را بدانید که هیچ کدام از ما انسان های کامل و بی نقصی نیستیم. خودشان را سزاوار تعریف دیگران نمی بینند بنابراین اگر مورد تعریف و تمجید زیاد دیگران قرار بگیرند به سرعت سرخ شده، عرق می کنند و خجالت زده می شوند.

در این شرایط دیگران برچسب فروتنی و شکسته نفسی به آن ها می زنند. با اینکار، آن ها فکر می کنند که رفتارشان درست بوده و به درمان آن نمی پردازند. از دیده شدن و توی چشم بودن بیزارند و حدالامکان از حضور در جمع های دوستانه و خانوادگی خودداری می کنند.

نقاط ضعف، نقص ها، عدم اعتماد به نفس و حتی حسادتشان به خوبی در زبان بدن هایشان مشاهده می شود. در ادامه مطلب ” تله زندگی نقص و شرم “ از سری مقالات تله های زندگی یانگ با ماه همراه باشید.

پیشنهاد می کنیم برای اینکه شما هم از مهارت خود در کنترل و مدیریت احساسات آگاه شوید یکبار تست هوش هیجانی EQ را انجام دهید. این تست به شما کمک می کند بهتر خود را شناخته با با اعتماد به نفس بالا با دیگران ارتباط برقرار کنید.

چرا به تله زندگی نقص و شرم دچار می شویم؟

  • در کودکی برای رفتار و کارهای خود مدام مورد سرزنش و انتقاد اعضای خانواده قرار می گرفتیم.
  • والدینمان با رفتارشان حس شرمساری و سرافکندگی را به ما القا می کردند.
  • در کودکی، پدر و مادرمان از هم جدا شدند و خودمان را مقصر جدایی آن ها می دانیم و مدام خود را سرزنش می کنیم.
  • هرگاه اشتباهی رخ می داد ما را مقصر اصلی آن اشتباه می دانستند.
  • در کودکی به صورت ناعادلانه با خواهر یا برادر خود مقایسه می شدیم و پدر و مادرمان آن ها را بهتر و برتر از ما می دانستند.

نشانه هایی که به شما می گوید به دام این تله افتاده اید!

  • در هنگام سخنرانی و صحبت در جمع دچار استرس می شویم و نمی توانیم منظور خود را به درستی انتقال دهیم.
  • به گونه ای با همسر خود رفتار می کنیم که همسر ما این اجازه را به خودش بدهد که ما را تحقیر کند و از ما انتقاد نماید.
  • با وجود اینکه همسرمان به ما اهمیت می دهد و احترام می گذارد اما مدام از او این سوال را می پرسیم که آیا من را دوست داری؟ می خواهیم اطمینان حاصل کنید که واقعا ما را دوست دارد اما کار را به جایی می رسانیم که حوصله ی همسرمان را سر می بریم.
  • در برابر مشکلات زندگی به سرعت ناامید می شویم و به دام افسردگی می افتیم.
  • حس حسادت در ما به شدت فعال می باشد.
  • از دیگران و بخصوص فرزندان خود به شدت انتقاد و سرزنش می کنیم.
  • تصور می کنیم که عیب ها و نقص های خود را می توانیم پشت اعتیاد پنهان کنیم بنابراین این امکان وجود دارد که در سن پایین بیشتر در معرض اعتیاد قرار بگیریم.

چگونه با تله نقص و شرم مقابله کنیم؟

هرچه تعداد تله ها و سال هایی که گرفتار آن شدیم کمتر باشد راحت تر می توانیم به درمان و کنترل آن بپردازیم، اما برای شروع و درمان هیچگاه دیر نیست.

تاکنون با نشانه هایی که به ما اعلام می کند در دام این تله گرفتار شده ایم یا نه آشنا شدیم. هرگاه این نشانه ها به سراغمان آمد به خودمان یادآوری کنیم که این رفتارها از تله نقص و شرم ما سرچشمه می گیرد و به دنبال علت این رفتارها بگردیم سپس آن ها را کنترل نماییم.

به کمک یک مشاور، کودک شرمسار و آسیب دیده درون خود را پیدا کنیم و به او بگوییم که مقصر افکار منفی و رفتار نادرست والدینمان نمی باشد. کودک درون خود را در آغوش بگیریم و به او بگوییم که چقدر دوستش داریم. ویژگی های مثبت خود را ببینیم و با کسب آموزش تفکر مثبت را نهادینه کنیم اما در کنار آن به فکر تغییر جنبه های منفی خود نیز باشیم. از افراد منتقد و سرزنشگر که موجب تشدید این تله در ما می شوند دوری کنیم.

بنر تله های زندگی یانگ

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
نمایش بیشتر

مدرسه کسب و کار آیا

مدرسه کسب و کار آیا، یک موسسه آموزش مهارت‌های فردی و توسعه کسب و کار است که ماموریت آن آموزش روش‌های ایده‌پردازی، راه اندازی و ارتقای کسب و کار، مهارت‌های مذاکره و فروشندگی حرفه ای و به صورت کلی ارتقا و رشد افراد، مدیران و سازمان ها می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا