کتابخانه

معرفی کتاب عادت های اتمی

جیمز کلیر، نویسنده و سخنرانی است که بر عادت ها، تصمیم گیری و بهبود پیوسته متمرکز شده است. او که نویسنده پرفروش لیست نیویورک تایمز است، به خاطر کتاب «عادت های اتمی» نقدها و تمجیدهای زیادی از وال استریت ژورنال، تایمز و غیره دریافت کرده است. همچنین  کتاب عادت‌های اتمی به خرده عادت ها نیز معروف است.

دانلود خلاصه و معرفی کتاب عادت های اتمی

وب سایت او ماهیانه چندین میلیون بازدید دارد و به مرجعی برای تجزیه و تحلیل عادت ها تبدیل شده است. همچنین او خبرنامه ایمیلی معروفی دارد که محتوای ارزشمندی را از طریق آن به اشتراک می‌گذارد.

اگر بخواهیم کتاب “عادت های اتمی” را در یک جمله خلاصه کنیم، آن جمله این است:

اکثر انسان ها در طول زندگیشان سعی می‌کنند عادت های خود را تغییر دهند و عادت‌های بد را با عادت‌های خوب جایگزین کنند، و اکثرِ آنها در این مسیر موفق نمی‌شوند چون سعی می‌کنند همه‌چیز را یک‌دفعه و هم زمان تغییر دهند.

عادت های اتمی

در کتاب عادت‌های اتمی ، جیمز کلیر راهِ خلاص شدن از این روشِ بی‌نتیجه را به خواننده نشان می‌دهد و تاثیرِ بزرگِ تغییراتِ کوچک را به او نشان می‌دهد.

یک درصد تغییر در جهت مثبت شاید به نظر خیلی ناچیز و کوچک بیاید، اما جیمز کلیر می‌گوید که این یک درصدها در بلندمدت تاثیرهای عظیمی بر زندگیِ یک فرد می‌گذارند، و او این تاثیر را “قانونِ یک درصد” می‌نامد. پس یک عادتِ اتمی، عادتی بسیار کوچک است، در حد اندازه‌ی یک اتم، عادت کوچکی که در بلندمدت می‌تواند منجر به تغییرات بزرگی شود.

ایده‌ی پشت این طرز فکر این است که اگر بتوانید هر روز یک درصد در کاری که می‌کنید بهتر شوید، در پایان سال آن کار را ۳۷ برابر بهتر از روز اولِ سال انجام می‌دهید. از طرف دیگر اگر در روز یک درصد پسرفت کنید، به زودی به صفر می‌رسید.

کلیر برای توضیح این مسئله یک تکه یخ را مثال می‌زند که در دمای منفی ۱۵ در فریزر قرار دارد. اگر دمای فریزر را به آرامی یک درجه تغییر دهیم و این کار را ادامه دهیم، یخ تا رسیدن به ۰ درجه تغییری نمی‌کند، اما از یک درجه شروع به آب شدن میکند و به زودی از بین می‌رود. این تغییر دماهای یک درجه‌ای تاثیر زیادی بر آن تکه یخ داشته‌اند، با اینکه شاید یک درجه تغییر دما به نظر مقدار خیلی کمی است.

عادت های ما نیز همینطور هستند. تا مدتی ممکن است به نظر بیاید که هیچ پیشرفتی صورت نگرفته است، اما پس از رسیدن به یک مرحله‌ی خاص، ناگهان پیشرفت ناشی از آن مشهود می‌شود.

4 قانون معمول عادت

در این کتاب چهار قانون کلی مطرح می‌شود که به صورت اجمالی به مرور آنها می‌پردازیم:

قانون اول:

عادت مطلوب را آشکار کنید. برای انجام اینکار ابتدا عادتهای کنونی خویش را یادداشت کنید. سپس از اهداف اجرایی بهره بگیرید. بعد از آن از زنجیره عادت سازی استفاده کنید و سرانجام، سرنخهای عادت خوب را در معرض دید قرار دهید.

قانون دوم:

عادت خوب را جذب کنید. ابتدا، اقدامی را که دوست دارید با اقدامی که باید انجام دهید، جفت کنید. بعد به گروهی بپیوندید که آن رفتار بخشی از فرهنگشان باشد. و در نهایت، کاری را که از آن لذت می‌برید بلافاصله پیش از عادت مورد نظر انجام دهید.

قانون سوم:

عادت را ساده کنید. نخست، تعداد گامهایی که میان شما و عادات خوبتان قرار دارند را کم کنید. سپس، محیط خود را آماده کنید تا اجرای تصمیمات آتی شما ساده تر شوند. بعد، انتخابهای کوچکی را که تاثیرات قابل توجه به همراه دارند، بهینه کنید. آنگاه، مقیاس عادتهایتان را فشرده تر کنید تا بتوانید آن ها را طی دو دقیقه یا کمتر اجرا کنید. و سرانجام عادتهایتان را به ناخودآگاه ذهن خویش منتقل کنید.

قانون چهارم:

عادت خویش را رضایت بخش کنید. برای انجام این قانون ابتدا برای اجرای عادت خوب پاداشی به خود دهید. بعد، هیچ کاری نکردن را برای خودتان لذت بخش کنید. سپس، مجموعه عادتهایتان را در نظر بگیرید و زنجیره عادت را نشکنید. و آخر اینکه، هر وقت اجرای یک عادت را فراموش کردید، هر چه سریعتر به عادت خوب خود برگردید.

کلیر همچنین در کتاب عادت های اتمی  تاکید می‌کند که افراد باید بر روی مسیر تمرکز داشته باشند، نه بر روی هدف. چون مسیر آن چیزی است که آنها را به مقصد مورد نظرشان می‌رساند. هدف می‌تواند به آنها نشان دهد که آیا در جهت درست حرکت می‌کنند یا نه، اما مسیر چیزی است که می‌تواند منجر به پیشرفت شود. برای سنجش میزان مهارت تمرکز خود می توانید تست هوش آی کیو را انجام دهید.

اگر بر هدف تمرکز داشته باشیم چند مشکل می‌تواند رخ دهد:

  1. برنده ها و بازنده ها اهدافِ مشترکی دارند.
  2. رسیدن به هدف فقط یک تغییرِ لحظه‌ایست.
  3.  تمرکز بر هدف سطح رضایت را محدود می‌کند.
  4.  تمرکز بر اهداف با پیشرفتِ بلندمدت در تضاد است.

پس اگر شما در تغییر دادن عادت هایتان دچار مشکل می‌شوید، مشکل شما نیستید، مشکل سیستمی است که مسیر را طبق آن تعیین کرده‌اید.

این کتاب مجموعه جواب هاییست در زمینه‌هایی همچون: چرا عادت ها بخش بسیار بزرگی از شخصیت ما هستند، چطور در ۴ مرحله با  روش های تغییر نگرش عادت های بهتری بسازیم، چطور نسبت به عادت های خود آگاه باشیم، بهترین راه ساختن یک عادتِ جدید، تاثیرِ زیادی که محیط اطرافمان بر عادت هایمان دارند، و غیره. کتاب عادت های اتمی دیدِ شما را نسبت به پیشرفت و موفقیت تغییر می‌دهد و ابزار مورد نیازتان برای تغییر دادن عادت‌ها را به شما می‌دهد.

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
نمایش بیشتر

مدرسه کسب و کار آیا

مدرسه کسب و کار آیا، یک موسسه آموزش مهارت‌های فردی و توسعه کسب و کار است که ماموریت آن آموزش روش‌های ایده‌پردازی، راه اندازی و ارتقای کسب و کار، مهارت‌های مذاکره و فروشندگی حرفه ای و به صورت کلی ارتقا و رشد افراد، مدیران و سازمان ها می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا