کتابخانه

هفت عادت انسان های تاثیرگذار

“هفت عادت انسان های تاثیرگذار” از استیون کووی، کتابیست برای بهبودِ شخصیتِ خود، و موفق ترین کتابی است که در سی سال اخیر در این زمینه به چاپ رسیده است.

این کتاب بر پایه‌ی این عقیده‌ی کووی که طوری که ما دنیا را می بینیم کاملاً بستگی به طرز نگرشمان دارد، نوشته شده است. به نظرِ او برای تغییر دادنِ شرایطی که در آن قرار داریم، باید خودمان را تغییر دهیم. و برای تغییر دادنِ خودمان لازم است ابتدا نگرشمان تغییر کند.

جمله‌ای معروف از اینشتین که این طرز فکر را تایید می کند می گوید:

ما نمی توانیم مشکلاتمان را با همان طرز فکری که هنگامِ ایجاد آنها داشتیم، حل کنیم.

تغییرات از درون به بیرون ایجاد می شوند، و نمی توانیم انتظار داشته باشیم تغییراتی با پتانسیل ایجاد تاثیر زیادی بر زندگیمان، در زمانی کوتاه و به راحتی ایجاد شوند.

با اینکه شاید بتوانیم خصوصیاتِ ظاهری خود مانند طرز صحبت کردن یا زبان بدن را در زمان کوتاهی تغییر دهیم، اما برای ایجاد یک تغییر اساسی در زندگی، لازم است در خصوصیاتِ باطنی شخصیتمان تغییر ایجاد کنیم و این امری است که به زمان، صبر و حوصله، و انگیزه‌ی زیادی نیاز دارد.

هفت عادت انسان های تاثیرگذار

هفت عادتی که در کتاب هفت عادت انسان های تاثیرگذار با آنها آشنا می شویم که می توانند در این مسیر به ما کمک کنند، به شرح زیر هستند:

۱. فعال باشید

یک فرد فعال مسئولیتِ زندگیش را برعهده می گیرد و سرنوشتش را کنترل می کند. اگر برایتان سوال است که مسئولیت چیست؟ باید بدانید که افراد فعال  از جملاتی مثل “من راه حلی برای این مشکل پیدا می کنم” استفاده می کنند و منتظر حل شدنِ مسائل توسط یک نیروی خارجی نیستند.

۲. هنگامِ شروع کردنِ کاری پایان را درنظر داشته باشید

اهداف خود را به وضوح تعیین کنید. اگر نتیجه‌ای که می خواهید از انجامِ کاری بدست بیارید در نظر نداشته باشید، ممکن است همه یا بسیاری از زحمتی که در آن مسیر متحمل می شوید بی فایده باشد. به عبارت دیگر قبل از اینکه نردبان بسازید، بر دیوار موردنظرتان تکیه دهید و سعی کنید از آن بالا بروید، از اینکه دیوارِ درستی را برای بالا رفتن انتخاب کرده‌اید، مطمئن شوید.

۳. چیزهایی که برایتان مهم‌تر است در اولویت قرار دهید

برای رسیدن به اهداف خود لازم است ابتدا اهدافِ مختلف خود را به درستی اولویت‌بندی کنید. اگر ندانید چه موردی برایتان از موارد دیگر مهم‌تر است، نمی دانید لازم است اکثر انرژیتان را روی کدام مورد متمرکز کنید.

به عنوان مثال شما به یک فروشنده ملک اگر قرار باشد روزی 5 تا قرار بروید باید بررسی کنید از این تعداد 2 موردی که مشتری آن نقد و درصد بالای موفقیت دارد کدام است تا بتوانید بهترین نتیجه را بگیرید.

۴. طرز فکرِ برد-برد داشته باشید

بیشترِ انسان ها به غلط فکر می کنند که زندگی یک بازی با مجموع صفر است، یا به عبارت دیگر طرز فکرشان برد-باخت است. آنها تصور می کنند برای اینکه منفعتی ببرند لازم است شخص دیگری ضرر کند، در حالی که در واقع اینطور نیست.

مشکل اصلیِ این طرز فکر این است که اغلب منجر به شرایطِ باخت-باخت می شود، زیرا که هر طرف فقط به فکر منفعت خودش است و در جهت منافع کل حرکت نمی کند. در اکثر مواقع در زندگی می توان بصورت برد-برد عمل کرد، و حقیقت این است که با همکاری در اکثر مواقع هر دو طرف نتایج بهتری خواهند داشت. برای درک کامل برد- برد در دوره مذاکره با غول ها توضیح دادیم.

۵. ابتدا به فکر درک کردن باشید و سپس به فکرِ درک شدن

مکالمه‌ی موثر یکی از مهم‌ترین توانایی هایی است که در زندگی وجود دارد، و اکثر انسان ها این توانایی را ندارند. آنها بیشتر به این فکر هستند که دیگران به حرفِ آنها گوش دهند، و به همین دلیل خود به حرف دیگران گوش نمی دهند. هنگامی که یاد بگیریم با دلسوزی به حرف دیگران گوش بدهیم، متوجه می شویم که تفاوت های بزرگی در طرز فکر و دیدِ انسان های مختلف وجود دارد، و با این دانش می توانیم جلوی سوءتفاهم های بزرگ زندگی در زمینه های شخصی و حرفه‌ای را می گیریم.

۶. “سینرجی” را در نظر داشته باشید

این مورد بر اهمیتِ همکاری، کار کردن با ذهنی باز، و خلاقیت تاکید دارد. همکاری به ما کمک می کند به نتایجی برسیم که اصلا از وجودِ آنها خبر نداشتیم. “سینرجی” یعنی نتیجه‌ی کلِ یک مجموعه همیشه بهتر از مجموع نتایجِ افراد تشکیل دهنده‌ی این مجموعه است، و این به دلیلِ ارزش افزوده شده بوسیله‌ی جبرانِ ضعف یک فرد گروه بوسیله‌ی نقاط قوت فرد دیگر است.

۷. ارّه را تیز کنید

تیز کردنِ ارّه به معنیِ اهمیت دادن به مهم‌ترین داراییتان، یعنی خودتان، است. فراموش نکنید که در برنامه‌هفتگیتان زمان لازم برای بهبود فردی در زمینه های مختلف در نظر بگیرید. زمینه‌هایی مثل سلامت جسمی، سلامت معنوی، سلامت روحی روانی و سلامت ارتباطات اجتماعی. بدون داشتن توجه کافی به این موارد تیغه‌ی ارّه ی توانایی هایتان کُند می شود و به مرور زمان در بخش های مختلف زندگی دچار مشکل می‌شوید.

زندگی نامه استیون کاوی

درباره نویسنده:

استیون کاوی به انگلیسی Stephen Richards Covey  یک معلم، نویسنده، استاد دانشگاه مشاور، مدیر و سخنران  آمریکاییست که در سال 1932 در ایالت یوتا متولد شد و اکثراً او را با کتابِ فوق العاده موفقش “هفت عادت مردمان موثر” می‌شناسند. در سال ۱۹۹۶ مجله‌ی تایمز او را یکی از ۲۵ فرد تاثیرگذار جهان نامید. او پیش از مرگش در سال ۲۰۱۲، استاد مدرسه‌ی کسب و کار Jon M. Huntsman در ایالت یوتا بود. «مطالعه بیشتر »

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
نمایش بیشتر

مدرسه کسب و کار آیا

مدرسه کسب و کار آیا، یک موسسه آموزش مهارت‌های فردی و توسعه کسب و کار است که ماموریت آن آموزش روش‌های ایده‌پردازی، راه اندازی و ارتقای کسب و کار، مهارت‌های مذاکره و فروشندگی حرفه ای و به صورت کلی ارتقا و رشد افراد، مدیران و سازمان ها می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا