همدلی یکی از واژه هایی است که شاید بسیاری از ما در طول روز در صحبت هایمان بسیار از آن استفاده کنیم یا در زمانی که اتفاقی برای فردی که دوستش داریم می افتد، آن را انجام می دهیم، اما نمی دانیم که معنی آن چیست و در واقعیت چه تفاوتی با همدردی دارد. بسیاری از مردم تفاوت بین همدلی و همدردی را نمی دانند و آن ها را با هم اشتباه می گیرند. همدلی تعاریف متعددی دارد که متخصصان و محققان برای تعریف کردن آن اختلاف نظر دارند. بسیاری این دو را شبیه هم می دانند و بسیاری عقیده دارند این دو تعریف کاملا با هم متفاوت هستند. در ادامه مطلب ” همدلی چیست؟ “ با مدرسه کسب و کار آیا همراه باشید.

تعریف همدلی به زبان ساده

همدلی تعاریف بسیار زیادی دارد که در میان این تعاریف می توان به تعریف کارل راجرز اشاره نمود. او از اولین نفراتی است که تعریفی پایه ای برای همدلی ارائه نمود و بعد ها بسیاری از افراد دیگر با استناد به آن تعاریف خود را ارائه نمودند.

او همدلی را این گونه تعریف می کند:

همدلی در واقع درک دنیای طرف مقابل است. به این معنی که ما دنیا را از زاویه دید او ببینیم و آن را با تمام وجود خود درک کنیم. به عبارت دیگر همدلی یعنی اینکه ترس، خشم، نگرانی ها و سردرگمی های طرف مقابل را طوری درک کنیم، گویی این احساسات متعلق به خودمان است، با این تفاوت که نترسیم، خشمگین، نگران و سردرگم نشویم.

” همدلی در تعریفی بسیار ساده تر بدین معنی است که به دنیا از چشم طرف مقابل بنگریم “

در تعریفی دیگر که توسط محققان ارائه می گردد، همدلی با نام درون نگری نیابتی نیز تعریف می شود. این عبارت از کلمه انگلیسی Vicarious Introspection گرفته شده است. در این عبارت Vicarious برای اموری به کار می رود که از طرف فرد دیگر و به نیابت از او انجام می شود و کلمه Introspection به معنای درون نگری یا جستجوی تجربیات و حالات درونی است. تعریفی که برای همدلی با استفاده از درون نگری نیابتی ارائه می گردد در واقع گویای تعریف ساده زیر است:

” درون نگری نیابتی یعنی اینکه به درون فردی بروی و تلاش کنی تا به نیابت از او درون و دنیای پیرامونش را جستجو کنی، ببینی و درک کنی. “

کاربرد همدلی در زندگی و روابط

زمانی که فردی در اطراف ما دچار مشکلی می گردد و یا با مصیبتی مواجه می شود، علاقمند است تا با او همدلی شود. این کار به او احساس خوبی می دهد و کمک می کند تا راحت تر با مشکل پیش آمده کنار بیاید. این موضوع قطعا برای همه ما پیش آمده که علاقمند باشیم تا با کسی همدلی کنیم و از این راه بخواهیم احساسات و عواطف او را درک کنیم. اما باید اصول همدلی کردن را بدانیم و آن را با همدردی اشتباه نگیریم. همدلی کردن در زندگی و روابط ما فواید بسیار زیادی دارد که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  •  ارتباطات بین فردی افراد را تقویت می کند.
  • باعث می شود تا ما در قبال دیگران مسئولیت پذیری بیشتری داشته باشیم.
  • احترام و اعتماد متقابل را در میان افراد افزایش می دهد.
  •  به دیگران کمک می کند تا کمتر احساس تنهایی یا رها شدگی بکنند و دریابند که در میان مردم مورد علاقه و حمایت اجتماعی هستند.
  • به شخصی باعث می شود تا اضطراب او کاهش پیدا نموده و افسردگی از او دور شود.

 

هوش هیجانی به معنی توانایی هر شخص برای مدیریت احساسات، اضطراب و کنترل تنش ها در کنار امیدواری، خوش بینی و داشتن انگیزه در مسیر رسیدن به اهداف است.

هم‍‌دلی کردن با دیگران اگر به حد و اندازه باشد، می تواند باعث بهبود ارتباطات شما با دیگران گردد اما از طرفی اگر زیاده روی در آن صورت بگیرد می تواند بدتر به طرف مقابل لطمه بزند و او را به سمت و سویی اشتباه سوق دهد.

تفاوت همدلی و همدردی

اگر بخواهیم به زبان ساده تفاوت های این دو را برای شما روشن نمائیم، باید بگوئیم:

همدلی به معنی درک آن چیزی است که طرف مقابل شما احساس می کند. شما به این درک از این طریق می رسید که خودتان را جای او قرار دهید و مساله ای که او با آن روبرو شده است را درک می کنید.

 

همدردی اما به معنی این است که شما به خاطر مساله ای که طرف مقابل با آن درگیر است احساس دلسوزی، غم و اندوه می کنید و در روبرو شدن با او به مشکلاتش اذعان می کنید و می خواهید با راه حل های که از دید خودتان دارید او را آرام نموده و درد او را تسکین دهید.

همان طور که مشاهده نمودید، همدردی با همدلی به اصطلاح عامیانه از زمین تا آسمان متفاوت است. همدردی کردن چیزی است که توسط همه محققان و کارشناسان، اکیدا نفی می شود، اما همدلی کردن به همه توصیه می شود زیرا شما با همدردی نه تنها مشکلات طرف مقابل را درک نمی کنید بلکه ممکن است راه حل اشتباه هم به او بدهید اما با همدلی کردن می توانید او را درک کنید و از راه صحیح به کمکش بشتابید.

همدلی و هوش هیجانی

همدلی یکی از مواردی است که در مبحث هوش هیجانی از اهمیت بالایی برخوردار است. هوش هیجانی به معنی کنترل و درک احساسات و عواطف خود و دیگران است. برای اینکه بتوانیم هوش هیجانی خود را تقویت نمائیم می بایست مهارت های متعددی را در خود پرورش دهیم که یکی از مهم ترین این مهارت ها همدلی است. شاید بپرسید چرا؟ زیرا با همدلی می توان به معنای واقعی احساسات دیگران را درک نمود. شما با همدلی خود را در موقعیت فرد مورد نظر قرار می دهید و از دید او به ماجرا نگاه می کنید. در این صورت شما قادر خواهید بود به بهترین نحو ممکن احساسات، هیجانات و عواطف او را درک کنید.

در دوره هوش هیجانی که پر فروش ترین دوره مدرسه کسب و کار آیا نیز می باشد، دانش پذیران می آموزند چگونه احساسات، عواطف و هیجانات را در خود و همین طور در دیگران مدیریت کنند. تصمیمات احساسی نگیرند، دیگران را بهتر درک کنند و از طریق همدلی با آنها به دیگران کمک کنند. آنها همچنین می آموزند تا چطور در مواجهه با بحران ها بر هیجانات خود فائق بیایند و تصمیم های صحیح بگیرند. در دوره هوش هیجانی مهارت های متعددی به دانش پذیران آموزش داده می شود که از جمله موارد دیگر آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • روشهای مدیریت بر احساسات به همه آموزش داده می شود.
  • نحوه تشخیص و شناخت نقاط قوت و ضعف به آنها آموزش داده می شود.
  • دانش پذیران یاد می گیرند تا چگونه عزت نفس قوی و پایدار داشته باشند.
  • روشهای کنترل استرس و تصمیم گیری صحیح به آنها تدریس می شود.

برای آگاهی بیشتر از آنچه در دوره هوش هیجانی به شما آموزش داده می شود، لطفا بر روی بنر زیر کلیک نمائید.

هوش هیجانی به معنی توانایی هر شخص برای مدیریت احساسات، اضطراب و کنترل تنش ها در کنار امیدواری، خوش بینی و داشتن انگیزه در مسیر رسیدن به اهداف است.

فرم درخواست مشاوره
لطفا جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره های آموزشی مدرسه کسب و کار آیا، این فرم را تکمیل کرده تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.
SUBSCRIBE TO NEWSLETTER
All rights reserved © Company Name, 2014
Dolor aliquet augue augue sit magnis, magna aenean aenean et! Et tempor, facilisis cursus turpis tempor odio, cursus montes ac turpis. Ultrices! Massa integer augue ridiculus adipiscing, massa cras pid. Turpis placerat scelerisque, vut odio mus non, mattis porttitor, nunc odio, turpis tortor sit? Pid amet, sed facilisis.
  • Goblinus globalus fantumo tandempo
  • Scelerisque cursus dignissim donus
  • Montes vutario lacus quis arcupolisio
  • Leftomato denitro oculus tepircos den
  • Spiratio dodenus christmas popupius
  • Afrenius globalus spiritum tandempo
  • Fitatos vutario lacus quis arcup delis