برندینگ چیست؟

در سال‌های اخیر که تحولات علم مدیریت و کسب و کار به خوبی در کشور ما نیز خود را نمایان کرده است و کسب و کارهای موفق کاملا بر اساس اصول نوین و به ویژه علم برندینگ و برندسازی شکل گرفته اند، نیاز به استفاده از تکنیک‌های بازاریابی روز دنیا برای عقب نماندن از سیل شدید رقابت میان کسب و کارها به خوبی حس می‌شود. اما بسیاری هم هنوز به خوبی به این امر واقف نیستند که برندینگ چیست؟ لازم است مدیران کسب و کار ابتدا به مفهوم برندینگ و کاربردهای آن در مدیریت نوین کسب و کار آشنایی کافی را پیدا نمایند تا بر اساس این دانش بتوانند به پایداری و توسعه کسب و کار خود همت گمارند. در ادامه بیشتر به تعریف مفهوم برندینگ و چگونگی استفاده از آن در بهبود راندمان کسب و کارها اشاره می نماییم.

برندینگ (برندینگ چیست؟)

برندینگ فرآیندی کلی است که شامل فعالیتپ‌ها و مراحل متعددی است که در نهایت هدف آن جا انداختن یک برند تجاری در ذهن و حتی دل مخاطبان به عنوان یک سازمان ارزش آفرین و مطلوب می‌باشد. این موضوع موجب جذب مشتریان وفادار برای کسب و کار می‌شود و از همه مهم تر اینکه بازاریابی دهان به دهان نیز از طریق همین مشتریان وفادار به برند، بدون هزینه برای کسب و کار مذکور صورت می‌گیرد.

برخی به اشتباه طراحی یک لوگوی تجاری را برندینگ می‌نامند. گرچه طراحی لوگو نیز یکی از فعالیت های مهمی است که در زمینه برندسازی به کار برده می‌شود. اما نباید این فرآیند وسیع را اینقدر ساده انگاشت. به طور کلی می‌توان ذکر کرد که برندسازی ایجاد تمایزی منحصر بفرد است که برای مشتریان، کارکنان و مدیران سازمان اهمیت زیادی دارد. داشتن یک برند قدرتمند سبب می‌شود هزینه‌های یک شرکت به واسطه جلوگیری از سرمایه گذاری‌های نامناسب و بی هدف به طور کاملا محسوسی کاهش پیدا کنند.

برندسازی امروزه ابعاد مختلفی یافته است که برندسازی دیجیتال و برندسازی شخصی، کاربردی ترین موارد آن هستند. فعالیت‌هایی مانند نامگذاری مناسب برند، طراحی لوگو و آرم که طراحی هویت برند را تشکیل می‌دهد، انتخاب رنگ برند، توسعه برند، تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ از مهم ترین موارد در زمینه برندینگ به شمار می‌روند. در مورد تمام تکنیک و روش‌های ساخت برندینگ در کارگاه مفاهیم  استراتژی های برندینگ به صورت تخصصی توضیح دادیم.

 

تاثیر برندینگ در دوران رکود بازار (برندینگ چیست؟)

حال که به طور دقیق توضیح داده شد که برندینگ چیست؟ به تاثیرات برندینگ روی کسب و کارها خواهیم پرداخت. اولین مورد مهم نقش و تاثیر برندینگ در دوران رکود بازار برای پایداری کسب و کارهاست.

امروزه بسیاری از شرکت‌ها اعم از شرکت‌های کوچک، متوسط و بزرگ، با بحران های مالی و رکود در بازار مواجه هستند. این مشکلات برای شرکت‌های تولیدی، خدماتی و مالی وجود دارد. در اکثر کشورها از جمله کشور خودمان ورود شرکت‌های خارجی از طرفی یک فرصت برای اشتغال زایی به شمار می‌رود. اما از طرف دیگر این مساله می‌تواند برای شرکت‌های داخلی رکود ایجاد نموده و باعث از دست رفتن بازار آن ها شود. این مورد مشکلی به اسم افزایش عرضه نسبت به تقاضا را ایجاد می کند. به طور کلی برای کلیه شرکت‌‎هایی که مشکلی در دوران رکود دارند، مارکتینگ و برندینگ راه نجات در دوران رکود بازار است.

دیگر موردی که بسیاری از کسب و کارها همواره با آن مواجه هستند، تغییر رفتار مصرف کنندگان و خریداران است که همواره با پیشرفت تکنولوژی، تنوع طلبی آن‌ها بالاتر می‌رود. باید شرکت‌‎‎ها و بنگاه‌های اقتصادی با استفاده از دانش برندینگ در مدیریت فروش، در دوران رکود که عرضه بیش از تقاضا است، خود را در بازار حفظ کنند. در حقیقت باید مرتب با تیم های تحقیقاتی که متخصص بازاریابی هستند رفتار مشتریان را رصد کرده و برای هر تغییر رفتار مشتریان راه حل‌های کاربردی داشته باشند. در این هنگام که رفتار مشتریان برای برندها شناخته شده باشد، آن‌ها می‌توانند به راحتی با کمک تکنیک‌های بازاریابی و برندینگ به نجات برند خود و همچنین حفظ سهمشان از بازار و حتی افزایش سهم حتی در بازار در حال رکود بپردازند. پس می‌توان گفت اولین گامی که باید در هر فعالیت برندسازی انجام شود، شناخت از شرایط بازار و رفتار مشتریان است که بر اساس آن تصمیمات بعدی اتخاذ می‌گردد. به همین علت نباید هرگز رصد بازار و رفتار مشتریان کنار گذاشته شود.